De Schutter wordt beticht van moord, witwas en andere misdaden. Hij zou al onderweg zijn naar België.

Marc De Schutter was een van de hoofdrolspelers in het fraudedossier van de videoverhuurketen Superclub. Die was in 1983 opgericht door zijn zakenpartner en kompaan Maurits De Prins en ging begin 1990 ten onder toen uitlekte dat de financiële toestand op grootschalige wijze was 'opgefrist'.

In het schandaal waren een aantal bekende figuren betrokken, vooral van de vroegere Kredietbank en de Kempense Steenkoolmijnen. Het leidde tot 4 jaar cel voor Maurits De Prins. De Schutter kwam er vanaf met enkele voorwaardelijke straffen.

Verdwenen bordeelhoudster

De arrestatie van De Schutter voor moord heeft te maken met een aantal nevendossiers en met zijn gewezen vriendin, Vera Van Laer. Zij runde aan de Mechelsesteenweg in Antwerpen een bordeel. Ze zouden ruzie hebben gekregen over Kempenaers Brandstoffen dat ook failliet ging.

Van Laer verdween en was volgens De Schutter naar Nice vertrokken. Het gerechtelijk onderzoek liep vast, maar werd onlangs nieuw leven ingeblazen. De politie zou ondertussen zowel het motief als de dader hebben gevonden. Dat zou M.H. zijn, een vroegere topman van de opsporingsdienst en een vriend van De Schutter. De man kwam ook in het vizier door zijn betrokkenheid bij de fraudezaak over de minivoetbalclub Forcom. De ex van M.H. en Vera Van Laer runden samen het bordeel in Antwerpen.

Willy Van Damme

De Schutter wordt beticht van moord, witwas en andere misdaden. Hij zou al onderweg zijn naar België. Marc De Schutter was een van de hoofdrolspelers in het fraudedossier van de videoverhuurketen Superclub. Die was in 1983 opgericht door zijn zakenpartner en kompaan Maurits De Prins en ging begin 1990 ten onder toen uitlekte dat de financiële toestand op grootschalige wijze was 'opgefrist'. In het schandaal waren een aantal bekende figuren betrokken, vooral van de vroegere Kredietbank en de Kempense Steenkoolmijnen. Het leidde tot 4 jaar cel voor Maurits De Prins. De Schutter kwam er vanaf met enkele voorwaardelijke straffen. Verdwenen bordeelhoudster De arrestatie van De Schutter voor moord heeft te maken met een aantal nevendossiers en met zijn gewezen vriendin, Vera Van Laer. Zij runde aan de Mechelsesteenweg in Antwerpen een bordeel. Ze zouden ruzie hebben gekregen over Kempenaers Brandstoffen dat ook failliet ging. Van Laer verdween en was volgens De Schutter naar Nice vertrokken. Het gerechtelijk onderzoek liep vast, maar werd onlangs nieuw leven ingeblazen. De politie zou ondertussen zowel het motief als de dader hebben gevonden. Dat zou M.H. zijn, een vroegere topman van de opsporingsdienst en een vriend van De Schutter. De man kwam ook in het vizier door zijn betrokkenheid bij de fraudezaak over de minivoetbalclub Forcom. De ex van M.H. en Vera Van Laer runden samen het bordeel in Antwerpen. Willy Van Damme