Marc Coucke zal vanaf dinsdag 26 april geen lid meer zijn van de raad van bestuur van farmabedrijf Perrigo, de overnemer van zijn Omega Pharma. Dat bevestigt een woordvoerster van het Amerikaanse bedrijf. Het benoemingscomité van het bedrijf adviseerde om de benoeming voor herverkiezing in te trekken.

Coucke zit ook in het uitvoerend management van Perrigo. Het is niet duidelijk of zijn rol daar ook zal veranderen. Coucke was maandagnamiddag niet bereikbaar voor commentaar. De Amerikaanse woordvoerster van het bedrijf wilde niets kwijt.

Coucke kreeg bij de verkoop van Omega Pharma 25 procent van de overnamesom van 2,48 miljard euro uitbetaald in aandelen van Perrigo en is dus een belangrijke aandeelhouder van het bedrijf.

Maandag maakte het bedrijf in een persbericht ook bekend dat CEO Joseph C. Papa naar concurrent Valeant vertrekt. John Hendrickson neemt voorlopig de functie van Papa over.

(Belga/BO)

Marc Coucke zal vanaf dinsdag 26 april geen lid meer zijn van de raad van bestuur van farmabedrijf Perrigo, de overnemer van zijn Omega Pharma. Dat bevestigt een woordvoerster van het Amerikaanse bedrijf. Het benoemingscomité van het bedrijf adviseerde om de benoeming voor herverkiezing in te trekken.Coucke zit ook in het uitvoerend management van Perrigo. Het is niet duidelijk of zijn rol daar ook zal veranderen. Coucke was maandagnamiddag niet bereikbaar voor commentaar. De Amerikaanse woordvoerster van het bedrijf wilde niets kwijt. Coucke kreeg bij de verkoop van Omega Pharma 25 procent van de overnamesom van 2,48 miljard euro uitbetaald in aandelen van Perrigo en is dus een belangrijke aandeelhouder van het bedrijf.Maandag maakte het bedrijf in een persbericht ook bekend dat CEO Joseph C. Papa naar concurrent Valeant vertrekt. John Hendrickson neemt voorlopig de functie van Papa over. (Belga/BO)