Het Domaine de Hottemme is meer dan 150 hectare groot, waarvan een groot deel Europees beschermd natuurgebied is (Natura 2000). In de gebouwen op het terrein worden tentoonstellingen georganiseerd en ze worden ook gebruikt als vertrekpunt voor wandeltochten. Door een daling van het aantal bezoekers kampt het domein evenwel met oplopende tekorten.

Kapitaal van privé-investeerders

Minister Collin wil nu privé-investeerders de kans geven de site verder te ontwikkelen. Daarvoor zou een meer dan 25 hectare groot deel van het terrein verkocht worden, met daarop de gebouwen. De 129 hectare die in overheidshanden blijven, zouden gedurende een periode van 49 jaar in erfpacht worden gegeven.

"Verschillende investeerders hebben reeds hun interesse getoond", zegt Collin. Hij noemde Marc Coucke bij naam, maar had het ook over "grote privé-investeerders uit Wallonië".

Eerder dit jaar kreeg Coucke samen met zijn zakenpartner Bart Maerten al de parken La Petite Merveille en Durbuy Adventure in handen. Tegen 2020 willen ze er 50 miljoen euro in investeren. (Belga/NS)

Het Domaine de Hottemme is meer dan 150 hectare groot, waarvan een groot deel Europees beschermd natuurgebied is (Natura 2000). In de gebouwen op het terrein worden tentoonstellingen georganiseerd en ze worden ook gebruikt als vertrekpunt voor wandeltochten. Door een daling van het aantal bezoekers kampt het domein evenwel met oplopende tekorten. Minister Collin wil nu privé-investeerders de kans geven de site verder te ontwikkelen. Daarvoor zou een meer dan 25 hectare groot deel van het terrein verkocht worden, met daarop de gebouwen. De 129 hectare die in overheidshanden blijven, zouden gedurende een periode van 49 jaar in erfpacht worden gegeven. "Verschillende investeerders hebben reeds hun interesse getoond", zegt Collin. Hij noemde Marc Coucke bij naam, maar had het ook over "grote privé-investeerders uit Wallonië". Eerder dit jaar kreeg Coucke samen met zijn zakenpartner Bart Maerten al de parken La Petite Merveille en Durbuy Adventure in handen. Tegen 2020 willen ze er 50 miljoen euro in investeren. (Belga/NS)