Coucke staat volgens de kranten De Tijd en L'Echo op het punt twee concurrerende pretparken uit het Waalse toeristische stadje te laten samensmelten: La Petite Merveille en Durbuy Adventure. De onderhandelingen tussen de Vlaamse ondernemer en de twee betrokken bedrijven zitten in de laatste rechte lijn, zegt Joseph Charlier, de CEO van Durbuy Adventure.

"Droomopportuniteit"

Carlier wil al enkele jaren uit het kapitaal van Durbuy Adventure stappen, maar vond geen gepaste kandidaat - onder meer Studio 100 kwam langs. "We hebben onze tijd genomen, want we wilden een overnemer met een sterk en ambitieus project. Dit is een droomopportuniteit", zegt hij.

Durbuy Adventure organiseert al twintig jaar sportieve activiteiten voor groepen, scholen en bedrijven en beschikt in Durbuy over huisvesting en een Gallisch dorp. Concurrent La Petite Merveille richt zich meer op groenklassen en avontuurlijk toerisme zoals kajakken, fietstrekkings, nachtelijke droppings, paintball en karabijnschieten.

Durbuy is niet de eerste uitstap van Coucke over de taalgrens. De Vlaamse ondernemer investeerde in het Luikse beursgenoteerde Mithra Pharmaceuticals en in het ook in Vlaanderen populaire dierenpark Pairi Daiza ven Eric Domb. Coucke investeerde ook in het biotechbedrijf MDxHealth (3,3 pct) en kocht een participatie in de Waals-Brabantse warmedrankenspecialist Fountain (7,4 pct). Via zijn sportvoedingsmerk Etixx is hij de nieuwe hoofdsponsor van basketbalploeg Castors Braine. (Belga/NS)

Coucke staat volgens de kranten De Tijd en L'Echo op het punt twee concurrerende pretparken uit het Waalse toeristische stadje te laten samensmelten: La Petite Merveille en Durbuy Adventure. De onderhandelingen tussen de Vlaamse ondernemer en de twee betrokken bedrijven zitten in de laatste rechte lijn, zegt Joseph Charlier, de CEO van Durbuy Adventure. Carlier wil al enkele jaren uit het kapitaal van Durbuy Adventure stappen, maar vond geen gepaste kandidaat - onder meer Studio 100 kwam langs. "We hebben onze tijd genomen, want we wilden een overnemer met een sterk en ambitieus project. Dit is een droomopportuniteit", zegt hij. Durbuy Adventure organiseert al twintig jaar sportieve activiteiten voor groepen, scholen en bedrijven en beschikt in Durbuy over huisvesting en een Gallisch dorp. Concurrent La Petite Merveille richt zich meer op groenklassen en avontuurlijk toerisme zoals kajakken, fietstrekkings, nachtelijke droppings, paintball en karabijnschieten.Durbuy is niet de eerste uitstap van Coucke over de taalgrens. De Vlaamse ondernemer investeerde in het Luikse beursgenoteerde Mithra Pharmaceuticals en in het ook in Vlaanderen populaire dierenpark Pairi Daiza ven Eric Domb. Coucke investeerde ook in het biotechbedrijf MDxHealth (3,3 pct) en kocht een participatie in de Waals-Brabantse warmedrankenspecialist Fountain (7,4 pct). Via zijn sportvoedingsmerk Etixx is hij de nieuwe hoofdsponsor van basketbalploeg Castors Braine. (Belga/NS)