Luckas Vander Taelen wil uit actieve politiek stappen

20/01/14 om 10:57 - Bijgewerkt om 10:57

Bron: Trends

Volksvertegenwoordiger en creatieve duizendpoot Luckas Vander Taelen (Groen) denkt eraan om na de verkiezingen te stoppen met actieve politiek.

Luckas Vander Taelen wil uit actieve politiek stappen

© belga

Hij wil zich opnieuw meer toeleggen op muzikale activiteiten met zijn herrezen rockgroep Lavvi Ebbel en het schrijven van theatermonologen, zo zei hij in de marge van de nieuwjaarsreceptie van Groen.

Vander Taelen nam de jongste jaren in krantenkolommen geregeld forse standpunten in over de multiculturele samenleving in Brussel. De partijtop van Groen nam hem die niet steeds in dank af. Maar naar eigen zeggen is dat geen reden voor zijn stap terug. In mei gaat Vander Taelen in Brussel de lijst voor Groen duwen. De kans is dus ook weinig waarschijnlijk dat hij wordt herverkozen. "Ik twijfelde er aan om op te komen deze keer", zegt hij. "Maar de partij vroeg me om de lijst te duwen. En dat wil ik dan ook graag doen; ik heb geen probleem met Groen.Ik leg de keuze bij de kiezer : als ik verkozen word, zal ik ook zetelen."

Van 1999 tot 2002 was Vander Taelen Europees parlementslid voor Agalev. Hij leidde een aantal jaren het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). Na een passage als schepen in Vorst tussen 2005 en 2009, werd Vander Taelen in 2009 verkozen als Vlaams volksvertegenwoordiger.

Lees meer over:

Onze partners