De EBP telt 48 economische kranten in 27 landen waaronder 'The Wall Street Journal Europe' en 'Handelsblatt'. In 1991 werd voor de eerste de keer een prijs uitgereikt door de EBP aan de beste Europese managers en bedrijven. De leden van de EBP - journalisten van gerenommeerde economische kranten - brachten hun stem uit. Voormalige winnaars waren Ingvar Kamprad van Ikea, Jorma Ollila van Nokia, Bernd Pischetsrieder, voormalige CEO van BMW en Volkswagen, Wendelin Wiedeking, CEO van Porsche en Wolfgang Mayrhuber, de voorzitter van Lufthansa.

Luca di Montezemolo heft de meest prestigieuze award gekregen door de EBP voor zijn uitmundende werk als directeur van Ferrari gedurende de voorbije 20 jaar waarin hij het bedrijf heeft omgetoverd in een van de meest bekende en winstgevende merken ter wereld.

Montezemolo is geboren in 1947 en studeerde af aan de Universiteit van Rome. Later volgde hij zijn rechtendiploma aan met een master in Internationale Commerciële Wetgeving aan Columbia University. Hij nam Ferrari over in 1991, drie jaar na de dood van oprichter Enzo Ferrari. Als nieuwe directeur was hij gefocust op drie zaken: een volledig vernieuwde productenlijn en inspelen op nieuwe markten, ervoor zorgen dat het Scuderia F1 team opnieuw ging winnen en het creëren van betere werkomstandigheden in de fabrieken.

Op twintig jaar tijd is de winst van Ferrari vertienvoudigd, hebben ze 15 Formule 1 titels binnengehaald en zijn ze actief op meer 80 marktsegmenten. Ook werden de fabrieken opnieuw ingericht en werden er gratis medische onderzoeken voorzien voor de werkers en hun familie. Arbeiders kunnen ook rekenen op schoolmaterialen en educatieve programma's betaald door het bedrijf. Ferrari werd dan ook beloond met de prijs voor beste werkplaats in Europa. (RDM)


De EBP telt 48 economische kranten in 27 landen waaronder 'The Wall Street Journal Europe' en 'Handelsblatt'. In 1991 werd voor de eerste de keer een prijs uitgereikt door de EBP aan de beste Europese managers en bedrijven. De leden van de EBP - journalisten van gerenommeerde economische kranten - brachten hun stem uit. Voormalige winnaars waren Ingvar Kamprad van Ikea, Jorma Ollila van Nokia, Bernd Pischetsrieder, voormalige CEO van BMW en Volkswagen, Wendelin Wiedeking, CEO van Porsche en Wolfgang Mayrhuber, de voorzitter van Lufthansa. Luca di Montezemolo heft de meest prestigieuze award gekregen door de EBP voor zijn uitmundende werk als directeur van Ferrari gedurende de voorbije 20 jaar waarin hij het bedrijf heeft omgetoverd in een van de meest bekende en winstgevende merken ter wereld. Montezemolo is geboren in 1947 en studeerde af aan de Universiteit van Rome. Later volgde hij zijn rechtendiploma aan met een master in Internationale Commerciële Wetgeving aan Columbia University. Hij nam Ferrari over in 1991, drie jaar na de dood van oprichter Enzo Ferrari. Als nieuwe directeur was hij gefocust op drie zaken: een volledig vernieuwde productenlijn en inspelen op nieuwe markten, ervoor zorgen dat het Scuderia F1 team opnieuw ging winnen en het creëren van betere werkomstandigheden in de fabrieken. Op twintig jaar tijd is de winst van Ferrari vertienvoudigd, hebben ze 15 Formule 1 titels binnengehaald en zijn ze actief op meer 80 marktsegmenten. Ook werden de fabrieken opnieuw ingericht en werden er gratis medische onderzoeken voorzien voor de werkers en hun familie. Arbeiders kunnen ook rekenen op schoolmaterialen en educatieve programma's betaald door het bedrijf. Ferrari werd dan ook beloond met de prijs voor beste werkplaats in Europa. (RDM)