De aandelen van Yves en Michel Steverlynck zaten niet in de Stichting Administratiekantoor (STAK), het familiale vehikel van de oprichtersfamilie, waarin ook Luc Tack is vertegenwoordigd. De STAK, goed voor 18,43 procent, wordt gecontroleerd door Tack en Patrick Steverlynck.

Het is niet meteen duidelijk hoeveel aandelen Tack heeft via de STAK, maar volgens bronnen dicht bij Picanol zou dat zowat de helft zijn. De aankoop van de aandelen gebeurde via de vennootschap Oostrotex, die volledig in handen is van Tack, en nu 60,16 procent van de aandelen Picanol in handen heeft. Via een andere vennootschap, Symphony Mills heeft Tack nog eens 8,41 procent van de aandelen. Sinds begin dit jaar kocht Luc Tack nog via Symphony Mills in zeven transacties 20.790 aandelen op de beurs, goed voor een bedrag van ruim 24.000 euro. Eerder verwierf hij ook al de aandelen van de tak Colette Burckett-Steverlynck, die niet operationeel actief was binnen Picanol.

De free float bedraagt intussen nog amper 12,9 procent. Waarnemers zien daarin het bewijs dat Luc Tack op die manier stilletjes werkt aan een delisting van Picanol op de beurs. Iets wat Tack zelf ontkent. "Maar zodra hij kan, koopt hij mondjesmaat aandelen bij", beweren bronnen dicht bij het dossier.

Tack kwam aan zet bij Picanol nadat de stichtersfamilie Steverlynck niet meer kon volgen bij de noodzakelijke kapitaalverhoging - van 15 miljoen euro - om het bedrijf uit de gevarenzone te loodsen. De kapitaalverhoging die Tack onderschreef gebeurde met fikse discount van 65 procent op de toenmalige beurskoers. In de raad van bestuur werd over die forse discount gediscussieerd, klinkt het. Uittredend voorzitter Luc Van Nevel zei daarover onlangs nog in Trends dat het achteraf gemakkelijk praten is. "Iedereen begrijpt dat een fikse discount synoniem staat voor een hoog risico. En Tack bleek de enige te zijn die dat risico wou en kon lopen."

L.D.

De aandelen van Yves en Michel Steverlynck zaten niet in de Stichting Administratiekantoor (STAK), het familiale vehikel van de oprichtersfamilie, waarin ook Luc Tack is vertegenwoordigd. De STAK, goed voor 18,43 procent, wordt gecontroleerd door Tack en Patrick Steverlynck. Het is niet meteen duidelijk hoeveel aandelen Tack heeft via de STAK, maar volgens bronnen dicht bij Picanol zou dat zowat de helft zijn. De aankoop van de aandelen gebeurde via de vennootschap Oostrotex, die volledig in handen is van Tack, en nu 60,16 procent van de aandelen Picanol in handen heeft. Via een andere vennootschap, Symphony Mills heeft Tack nog eens 8,41 procent van de aandelen. Sinds begin dit jaar kocht Luc Tack nog via Symphony Mills in zeven transacties 20.790 aandelen op de beurs, goed voor een bedrag van ruim 24.000 euro. Eerder verwierf hij ook al de aandelen van de tak Colette Burckett-Steverlynck, die niet operationeel actief was binnen Picanol. De free float bedraagt intussen nog amper 12,9 procent. Waarnemers zien daarin het bewijs dat Luc Tack op die manier stilletjes werkt aan een delisting van Picanol op de beurs. Iets wat Tack zelf ontkent. "Maar zodra hij kan, koopt hij mondjesmaat aandelen bij", beweren bronnen dicht bij het dossier. Tack kwam aan zet bij Picanol nadat de stichtersfamilie Steverlynck niet meer kon volgen bij de noodzakelijke kapitaalverhoging - van 15 miljoen euro - om het bedrijf uit de gevarenzone te loodsen. De kapitaalverhoging die Tack onderschreef gebeurde met fikse discount van 65 procent op de toenmalige beurskoers. In de raad van bestuur werd over die forse discount gediscussieerd, klinkt het. Uittredend voorzitter Luc Van Nevel zei daarover onlangs nog in Trends dat het achteraf gemakkelijk praten is. "Iedereen begrijpt dat een fikse discount synoniem staat voor een hoog risico. En Tack bleek de enige te zijn die dat risico wou en kon lopen." L.D.