In verschillende transacties kocht Tack zo'n 20.350 aandelen, goed voor dik 104.200 euro. Daarmee komt het aandelenpakket dat Tack sinds begin dit jaar bijkocht op 75.350 aandelen. Goed voor 310.232 euro.

Tack kocht de aandelen telkens via zijn vennootschap Symphony Mills. Het is niet meteen duidelijk welke de effectieve controle is die Tack uitoefent over Picanol. Dat belang lag eind 2009 - dus voor de diverse beurstransacties - al op ruim 87 procent van de Ieperse groep.

De koers van het aandeel schommelt rond 5 euro. Luc Tack is ook vertegenwoordigd in de Stichting Administratiekantoor (STAK), het familiale vehikel van de oprichtersfamilie Steverlynck. Waarnemers zien in de voortdurende aankopen een bewijs dat Tack werkt naar een beursuitstap van Picanol. Iets wat Tack in alle toonaarden ontkent.

L.D.

In verschillende transacties kocht Tack zo'n 20.350 aandelen, goed voor dik 104.200 euro. Daarmee komt het aandelenpakket dat Tack sinds begin dit jaar bijkocht op 75.350 aandelen. Goed voor 310.232 euro. Tack kocht de aandelen telkens via zijn vennootschap Symphony Mills. Het is niet meteen duidelijk welke de effectieve controle is die Tack uitoefent over Picanol. Dat belang lag eind 2009 - dus voor de diverse beurstransacties - al op ruim 87 procent van de Ieperse groep. De koers van het aandeel schommelt rond 5 euro. Luc Tack is ook vertegenwoordigd in de Stichting Administratiekantoor (STAK), het familiale vehikel van de oprichtersfamilie Steverlynck. Waarnemers zien in de voortdurende aankopen een bewijs dat Tack werkt naar een beursuitstap van Picanol. Iets wat Tack in alle toonaarden ontkent. L.D.