Luc Sterckx niet langer CEO van SPE

© belga

Luc Sterckx is vanaf 1 april 2011 niet langer gedelegeerd bestuurder van het energiebedrijf SPE. De raad van bestuur heeft, in onderling akkoord met Sterckx, beslist zijn functie te beëindigen. Dat blijkt maandag uit een persbericht.

De raad van bestuur van SPE dankt Sterckx in het persbericht voor de “merkbare verbetering van de prestaties van het bedrijf onder zijn leiding”.

De Fransman Christian Gosse, COO (chief operating officer) bij SPE, neemt vanaf 1 april de functie van CEO ad interim over tot een nieuwe CEO wordt aangeduid.Dat zal gebeuren in overleg met een overgangscollege dat bestaat uit drie leden van de raad van bestuur, met de voorzitter van de raad van bestuur als voorzitter.

Luc Sterckx (59) was CEO van SPE sinds september 2005. SPE, het bedrijf dat energie levert onder het merk Luminus, is de tweede grootste speler op de Belgische energiemarkt. Het verkoopt elektriciteit en gas aan 1,7 miljoen particuliere en zakelijke klanten. Het energiebedrijf is voor 63,5 procent in handen van de Franse energiereus EdF en voor 36,5 procent in handen van gemeentelijke holdings.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content