Op de plenaire vergadering van de Europese telecomregulator Berec van 7 december is de Belg Luc Hindryckx tot vice-voorzitter voor 2013 verkozen. In 2014 wordt hij voorzitter.

Luc Hindryckx is de voorzitter van de raad van het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie, de Belgische telecomregulator. Door zijn verkiezing gaat hij deel uitmaken van de "troika" die de Europese telecomregulator bestuurt. Die bestaat uit de voorzitter, de aankomend voorzitter en de uittredend voorzitter. Hij start op een belangrijk moment, nu EU commissaris Neelie Kroes voor de Digitale Agenda een nieuw regulerend kader uitwerkt.

Berec, wat staat voor Body of European Regulators for Electronic Communications, is de conferentie van de nationale telecomregulatoren uit de EU. Hij is bij de Europese telecomhervorming van 2009 opgericht om consistentie te brengen in de beslissingen van de nationale regulatoren en de interne markt te bevorderen. De dienst helpt de nationale regulatoren onder meer met het opstellen van goede werkmethodes voor hun marktanalyses en remedies en geeft input voor het beleid van de Europese Commissie. Omgekeerd gaan ontwerpbeslissingen van de Europese Commissie over elektronische communicatie eerst voor commentaar naar Berec.

Berec is ook de belangrijkste verzamelaar van statistisch materiaal over de Europese telecomdienstensector. (B.L.)

Op de plenaire vergadering van de Europese telecomregulator Berec van 7 december is de Belg Luc Hindryckx tot vice-voorzitter voor 2013 verkozen. In 2014 wordt hij voorzitter. Luc Hindryckx is de voorzitter van de raad van het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie, de Belgische telecomregulator. Door zijn verkiezing gaat hij deel uitmaken van de "troika" die de Europese telecomregulator bestuurt. Die bestaat uit de voorzitter, de aankomend voorzitter en de uittredend voorzitter. Hij start op een belangrijk moment, nu EU commissaris Neelie Kroes voor de Digitale Agenda een nieuw regulerend kader uitwerkt. Berec, wat staat voor Body of European Regulators for Electronic Communications, is de conferentie van de nationale telecomregulatoren uit de EU. Hij is bij de Europese telecomhervorming van 2009 opgericht om consistentie te brengen in de beslissingen van de nationale regulatoren en de interne markt te bevorderen. De dienst helpt de nationale regulatoren onder meer met het opstellen van goede werkmethodes voor hun marktanalyses en remedies en geeft input voor het beleid van de Europese Commissie. Omgekeerd gaan ontwerpbeslissingen van de Europese Commissie over elektronische communicatie eerst voor commentaar naar Berec. Berec is ook de belangrijkste verzamelaar van statistisch materiaal over de Europese telecomdienstensector. (B.L.)