"Het is tijd dat de regering de NBB een stabiele directie geeft wegens de nakende transfer van het toezicht op de banken", zei Quaden woensdagvond tijdens een toespraak in Luik.

Intussen raakte bekend dat de ontslagnemende regering vicegouverneur Luc Coene, de voormalige kabinetschef van Guy Verhofstadt (Open Vld), tot nieuwe gouverneur benoemt.

Het was de bedoeling dat Quaden al in augustus 2010 met pensioen zou gaan, maar door de val van de regering werd dat pensioen uitgesteld. In principe kan een regering in lopende zaken geen opvolger aanduiden, maar rekening houdend met de duur van de aanslepende regeringscrisis werd ditmaal een uitzondering gemaakt.

Daar komt nog bij dat de Nationale Bank van België op 1 april het toezicht op de banken en verzekeraars overneemt van de CBFA (Commissie voor het Bank-, Financie- en Assaurantiewezen).

"Het is tijd dat de regering de NBB een stabiele directie geeft wegens de nakende transfer van het toezicht op de banken", zei Quaden woensdagvond tijdens een toespraak in Luik.Intussen raakte bekend dat de ontslagnemende regering vicegouverneur Luc Coene, de voormalige kabinetschef van Guy Verhofstadt (Open Vld), tot nieuwe gouverneur benoemt. Het was de bedoeling dat Quaden al in augustus 2010 met pensioen zou gaan, maar door de val van de regering werd dat pensioen uitgesteld. In principe kan een regering in lopende zaken geen opvolger aanduiden, maar rekening houdend met de duur van de aanslepende regeringscrisis werd ditmaal een uitzondering gemaakt. Daar komt nog bij dat de Nationale Bank van België op 1 april het toezicht op de banken en verzekeraars overneemt van de CBFA (Commissie voor het Bank-, Financie- en Assaurantiewezen).