Modular is de ontwerper van hoogwaardige architecturale verlichting en heeft zijn zetel in Roeselare. Toenmalig topman Paul Rommens, verleden jaar overleden, verkocht zijn bedrijf in 2004 aan Partners in Lighting International (PLI), dat de grootdistributeur Massive overkoepelde. Toen werd ook Lieven Messiaen, voormalig algemeen directeur bij de vloerspecialist Forbo, aangetrokken om Modular te leiden. CVC Capital Partners verkocht PLI in 2006 aan Philips.

Modular kende de voorbije jaren een sterke groei. Het heeft een omzet van 43 miljoen. Philips wilde het bedrijf sterker integreren met andere afdelingen. "Ik stond in de weg, werd steeds meer duidelijk", zegt Messiaen. "Een onafhankelijke koers bleek niet mogelijk. Ik begrijp de strategie van Philips, maar kan in die omstandigheden moeilijk functioneren. In goede vrede ben ik dan ook vertrokken."

Modular is de ontwerper van hoogwaardige architecturale verlichting en heeft zijn zetel in Roeselare. Toenmalig topman Paul Rommens, verleden jaar overleden, verkocht zijn bedrijf in 2004 aan Partners in Lighting International (PLI), dat de grootdistributeur Massive overkoepelde. Toen werd ook Lieven Messiaen, voormalig algemeen directeur bij de vloerspecialist Forbo, aangetrokken om Modular te leiden. CVC Capital Partners verkocht PLI in 2006 aan Philips.Modular kende de voorbije jaren een sterke groei. Het heeft een omzet van 43 miljoen. Philips wilde het bedrijf sterker integreren met andere afdelingen. "Ik stond in de weg, werd steeds meer duidelijk", zegt Messiaen. "Een onafhankelijke koers bleek niet mogelijk. Ik begrijp de strategie van Philips, maar kan in die omstandigheden moeilijk functioneren. In goede vrede ben ik dan ook vertrokken."