Lieven Messiaen verlaat Modular Lighting

23/10/13 om 11:50 - Bijgewerkt om 11:50

Bron: Trends

Lieven Messiaen vertrekt als CEO bij Modular Lighting. Zijn visie om de creatieve verlichtingsproducten onafhankelijk van Philips Lighting op de markt te zetten, botste met de nieuwe leiding van het moederbedrijf.

Lieven Messiaen verlaat Modular Lighting

© belga

Modular is de ontwerper van hoogwaardige architecturale verlichting en heeft zijn zetel in Roeselare. Toenmalig topman Paul Rommens, verleden jaar overleden, verkocht zijn bedrijf in 2004 aan Partners in Lighting International (PLI), dat de grootdistributeur Massive overkoepelde. Toen werd ook Lieven Messiaen, voormalig algemeen directeur bij de vloerspecialist Forbo, aangetrokken om Modular te leiden. CVC Capital Partners verkocht PLI in 2006 aan Philips.

Modular kende de voorbije jaren een sterke groei. Het heeft een omzet van 43 miljoen. Philips wilde het bedrijf sterker integreren met andere afdelingen. "Ik stond in de weg, werd steeds meer duidelijk", zegt Messiaen. "Een onafhankelijke koers bleek niet mogelijk. Ik begrijp de strategie van Philips, maar kan in die omstandigheden moeilijk functioneren. In goede vrede ben ik dan ook vertrokken."

Onze partners