Christine Lagarde weet nog niet of zij ook een volgende termijn aan het roer wil staan van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Dat zei de Française in een interview op de Franse televisie.

Volgens haar behoort een tweede termijn tot de mogelijkheden. 'Maar ik heb nog geen beslissing genomen', aldus Lagarde. 'Het is een persoonlijke, maar ook een professionele keuze.'

Haar eerste termijn van vijf jaar loopt volgend jaar af. Eerder dit jaar gaf Lagarde al aan een tweede termijn te overwegen, mits zij de steun heeft van de leden van het IMF.

Lagarde werd in 2011 benoemd als IMF-directeur, als opvolger van Dominique Strauss-Kahn, die moest opstappen na een vermeend seksschandaal. (Belga/AVE)

Christine Lagarde weet nog niet of zij ook een volgende termijn aan het roer wil staan van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Dat zei de Française in een interview op de Franse televisie.Volgens haar behoort een tweede termijn tot de mogelijkheden. 'Maar ik heb nog geen beslissing genomen', aldus Lagarde. 'Het is een persoonlijke, maar ook een professionele keuze.'Haar eerste termijn van vijf jaar loopt volgend jaar af. Eerder dit jaar gaf Lagarde al aan een tweede termijn te overwegen, mits zij de steun heeft van de leden van het IMF. Lagarde werd in 2011 benoemd als IMF-directeur, als opvolger van Dominique Strauss-Kahn, die moest opstappen na een vermeend seksschandaal. (Belga/AVE)