De 44-jarige Brusselse restaurateur Yves Jadot is volop in onderhandeling met Moulinsart. Hoewel het overleg nog niet helemaal rond is, verwacht Jadot geen problemen. Op een preproject, dat Jadot samen met de Belgische architecte Delphine Mauroit opzette, reageerde de Moulinsart-baas Nick Rodwell alvast enthousiast. Dat meldt Trends/Tendances.

Voor zijn Kuifjecafé koos Jadot voor een pand op 40th Street, dat vlakbij het drukbezochte Bryant Park en tussen Times Square en Fifth Avenue ligt. In het Kuifjecafé, dat in 2012 de deuren moet openen, komt geen bier op de kaart, want dat past niet bij het imago van de heldhaftige reporter. Als de onderhandelingen met Moulinsart toch afspringen, komt het Belgian House in het pand aan Bryant Park.

Met dat project wil Jadot de diverse aspecten van ons land onder de noemer 'made in Belgium' in de kijker zetten. Jadot wil binnen dat concept een restaurant, een koffieshop mét Belgische chocolade, een bierterras en een kunstgalerij met Belgische artiesten combineren. Voor de meubels denkt Jadot aan een Belgisch bedrijf, voor de kledij van het personeel aan een Belgische modeontwerper.

Het Belgian House past binnen zijn overtuiging over de sterkte van het merk België. "Als België ooit splitst, word ik Amerikaan", zegt hij daarover in het Knack Weekend-nummer over New York van deze week.

Beste cocktailbar

Intussen baat Jadot, die op zijn achttiende helemaal alleen en met slechts een paar dollar op zak naar de Verenigde Staten verhuisde, al vier Belgische restaurants uit. Zijn eerste Petite Abeille opende hij in 1996. "Ik investeerde er letterlijk alles in: ik verkocht mijn auto, kunst en zelfs horloge. Onze eigen eettafel en keukenmessen verhuisden naar het restaurant. De eerste dag verdiende ik slechts driehonderd dollar. 's Avonds huilde ik uit bij mijn echtgenote. Na het bezoek van Florence Fabricant van de NY Times volgden ook andere recensenten en begon de zaak te draaien", herinnert Jadot zich.

Intussen zitten zijn twee broers ook in de zaak, heeft hij ongeveer 220 man personeel en baat hij naast Petite Abeille het Mexicaanse restaurant Vamos, de Engelse pub The Jones Wood Foundry en de cocktailbar The Raines Law Room uit. Ook voor het interieur van die zaak, waar vaak beroemdheden zoals Leonardo di Caprio en Julia Roberts over de vloer komen, werkte hij trouwens samen met Delphine Mauroit.

In de media wordt The Raines Law Room vaak als beste bar van New York bestempeld. In december lanceert Jadot nog een gelijkaardig concept, namelijk een cocktailbar op Church Street.

Frédéric Brébant/Elien Haentjens

De 44-jarige Brusselse restaurateur Yves Jadot is volop in onderhandeling met Moulinsart. Hoewel het overleg nog niet helemaal rond is, verwacht Jadot geen problemen. Op een preproject, dat Jadot samen met de Belgische architecte Delphine Mauroit opzette, reageerde de Moulinsart-baas Nick Rodwell alvast enthousiast. Dat meldt Trends/Tendances. Voor zijn Kuifjecafé koos Jadot voor een pand op 40th Street, dat vlakbij het drukbezochte Bryant Park en tussen Times Square en Fifth Avenue ligt. In het Kuifjecafé, dat in 2012 de deuren moet openen, komt geen bier op de kaart, want dat past niet bij het imago van de heldhaftige reporter. Als de onderhandelingen met Moulinsart toch afspringen, komt het Belgian House in het pand aan Bryant Park. Met dat project wil Jadot de diverse aspecten van ons land onder de noemer 'made in Belgium' in de kijker zetten. Jadot wil binnen dat concept een restaurant, een koffieshop mét Belgische chocolade, een bierterras en een kunstgalerij met Belgische artiesten combineren. Voor de meubels denkt Jadot aan een Belgisch bedrijf, voor de kledij van het personeel aan een Belgische modeontwerper. Het Belgian House past binnen zijn overtuiging over de sterkte van het merk België. "Als België ooit splitst, word ik Amerikaan", zegt hij daarover in het Knack Weekend-nummer over New York van deze week. Beste cocktailbar Intussen baat Jadot, die op zijn achttiende helemaal alleen en met slechts een paar dollar op zak naar de Verenigde Staten verhuisde, al vier Belgische restaurants uit. Zijn eerste Petite Abeille opende hij in 1996. "Ik investeerde er letterlijk alles in: ik verkocht mijn auto, kunst en zelfs horloge. Onze eigen eettafel en keukenmessen verhuisden naar het restaurant. De eerste dag verdiende ik slechts driehonderd dollar. 's Avonds huilde ik uit bij mijn echtgenote. Na het bezoek van Florence Fabricant van de NY Times volgden ook andere recensenten en begon de zaak te draaien", herinnert Jadot zich. Intussen zitten zijn twee broers ook in de zaak, heeft hij ongeveer 220 man personeel en baat hij naast Petite Abeille het Mexicaanse restaurant Vamos, de Engelse pub The Jones Wood Foundry en de cocktailbar The Raines Law Room uit. Ook voor het interieur van die zaak, waar vaak beroemdheden zoals Leonardo di Caprio en Julia Roberts over de vloer komen, werkte hij trouwens samen met Delphine Mauroit. In de media wordt The Raines Law Room vaak als beste bar van New York bestempeld. In december lanceert Jadot nog een gelijkaardig concept, namelijk een cocktailbar op Church Street. Frédéric Brébant/Elien Haentjens