Door de toekenning van de titel 'graaf' wordt Paul Buysse, sinds 2000 voorzitter van de raad van bestuur van staaldraadproducent Bekaert, door de koning gepromoveerd. Voortaan mag baron Buysse zich dus graaf noemen.

Behalve Buysse kregen nog andere grote namen uit de Belgische bedrijfswereld een adellijke titel. Zoals Herman Daems, die tot 2011 twaalf jaar lang voorzitter van de raad van bestuur was van de Belgische investeringsmaatschappij GIMV. Vandaag is Daems voorzitter van de raad van bestuur van BNP Fortis Paribas.

Herman Daems krijgt nu de titel van baron, net als Jean De Cloedt (CEO van Burco), Guy Hufkens (voorzitter van onder meer Chocolaterie Daskalides) en Marc du Bois, CEO van Spadel.

Bij de eretekens zijn de opvallendste namen die van kinderpsychiater Peter Adriaenssens en professor emeritus in de genetica Jean-Jacques Cassiman. Zij worden commandeur in de Leopoldsorde. Historica Sophie De Schaepdrijver en choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui worden commandeur in de Kroonorde. Ontwerper Axel Enthoven en de omstreden Belgisch-Congolese mijnbouwer Georges Forrest worden Grootofficier in de Kroonorde. (Belga/BO)

Door de toekenning van de titel 'graaf' wordt Paul Buysse, sinds 2000 voorzitter van de raad van bestuur van staaldraadproducent Bekaert, door de koning gepromoveerd. Voortaan mag baron Buysse zich dus graaf noemen.Behalve Buysse kregen nog andere grote namen uit de Belgische bedrijfswereld een adellijke titel. Zoals Herman Daems, die tot 2011 twaalf jaar lang voorzitter van de raad van bestuur was van de Belgische investeringsmaatschappij GIMV. Vandaag is Daems voorzitter van de raad van bestuur van BNP Fortis Paribas. Herman Daems krijgt nu de titel van baron, net als Jean De Cloedt (CEO van Burco), Guy Hufkens (voorzitter van onder meer Chocolaterie Daskalides) en Marc du Bois, CEO van Spadel.Bij de eretekens zijn de opvallendste namen die van kinderpsychiater Peter Adriaenssens en professor emeritus in de genetica Jean-Jacques Cassiman. Zij worden commandeur in de Leopoldsorde. Historica Sophie De Schaepdrijver en choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui worden commandeur in de Kroonorde. Ontwerper Axel Enthoven en de omstreden Belgisch-Congolese mijnbouwer Georges Forrest worden Grootofficier in de Kroonorde. (Belga/BO)