De drie onderzoekers brachten de inkomsten van de Belgen in kaart via hun belastingaangiftes. Daaruit blijkt dat van de inkomsten van alle Belgen in 1990 zo'n 9,2 procent naar de rijkste 1 procent vloeide. In 2013 was dat aandeel gedaald naar 8,3 procent.

De cijfers tonen aan dat België de internationale trend niet volgt. Zo was in de VS de rijkste 1 procent in 1990 goed voor 14,5 procent van het nationale inkomen. Dat aandeel is gestegen naar 20 procent.

De cijfers houden geen rekening met de inkomsten uit roerend vermogen en vastgoed, die 15 procent van de totale inkomsten bedragen. Maar de cijfers zijn ook berekend vóór de herverdeling door de overheid plaatsvindt.

De drie onderzoekers brachten de inkomsten van de Belgen in kaart via hun belastingaangiftes. Daaruit blijkt dat van de inkomsten van alle Belgen in 1990 zo'n 9,2 procent naar de rijkste 1 procent vloeide. In 2013 was dat aandeel gedaald naar 8,3 procent. De cijfers tonen aan dat België de internationale trend niet volgt. Zo was in de VS de rijkste 1 procent in 1990 goed voor 14,5 procent van het nationale inkomen. Dat aandeel is gestegen naar 20 procent. De cijfers houden geen rekening met de inkomsten uit roerend vermogen en vastgoed, die 15 procent van de totale inkomsten bedragen. Maar de cijfers zijn ook berekend vóór de herverdeling door de overheid plaatsvindt.