Hij protesteert op die manier tegen het uitblijven van straffen van de SEC tegen topbestuurders bij Deutsche Bank.

De oud-manager, Eric Ben-Artzi, had bij de SEC gemeld dat Deutsche Bank in de fout was gegaan bij het waarderen van een grote derivatenpositie. Dat leverde de bank in mei vorig jaar een boete op van 55 miljoen dollar.

In een ingezonden stuk in zakenkrant Financial Times verklaarde Ben-Artzi echter dat de aandeelhouders van Deutsche Bank opdraaien voor de boete in plaats van het hogere management en dat hij dit onterecht vindt.

Volgens Ben-Artzi ontlopen de topbestuurders hun straffen omdat er bij de SEC veel voormalige topbankiers van Deutsche Bank werken. Hij spreekt van een "draaideur-werking" tussen de SEC en de Duitse bank. (Belga/NS)

Hij protesteert op die manier tegen het uitblijven van straffen van de SEC tegen topbestuurders bij Deutsche Bank. De oud-manager, Eric Ben-Artzi, had bij de SEC gemeld dat Deutsche Bank in de fout was gegaan bij het waarderen van een grote derivatenpositie. Dat leverde de bank in mei vorig jaar een boete op van 55 miljoen dollar. In een ingezonden stuk in zakenkrant Financial Times verklaarde Ben-Artzi echter dat de aandeelhouders van Deutsche Bank opdraaien voor de boete in plaats van het hogere management en dat hij dit onterecht vindt. Volgens Ben-Artzi ontlopen de topbestuurders hun straffen omdat er bij de SEC veel voormalige topbankiers van Deutsche Bank werken. Hij spreekt van een "draaideur-werking" tussen de SEC en de Duitse bank. (Belga/NS)