Knot is op dit moment directeur financiële markten en plaatsvervangend thesaurier-generaal op het ministerie, en een van de naaste adviseurs van minister Jan Kees de Jager.

Knot werkt ook deeltijds als hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen, en werkte eerder al voor DNB en voor het Internationaal Monetair Fonds.

Klaans Knot (1967) wordt voor zeven jaar benoemd. Hij werd voorgedragen door de raad van commissarissen van DNB. Verwacht wordt dat het Nederlandse kabinet vrijdag met zijn benoeming instemt.

Jan Sijbrand wordt de nieuwe directeur Toezicht bij de bank. Sijbrand is sinds maart 2008 Chief Risk Officer van NIBC Bank. Er wordt ook nog een nieuwe functie in de directie gecreëerd van chief operating officer (COO). Die functie zou door Frank Elderson, het huidige hoofd van juridische zaken van DNB, worden ingevuld.

belga/FD

Knot is op dit moment directeur financiële markten en plaatsvervangend thesaurier-generaal op het ministerie, en een van de naaste adviseurs van minister Jan Kees de Jager. Knot werkt ook deeltijds als hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen, en werkte eerder al voor DNB en voor het Internationaal Monetair Fonds. Klaans Knot (1967) wordt voor zeven jaar benoemd. Hij werd voorgedragen door de raad van commissarissen van DNB. Verwacht wordt dat het Nederlandse kabinet vrijdag met zijn benoeming instemt. Jan Sijbrand wordt de nieuwe directeur Toezicht bij de bank. Sijbrand is sinds maart 2008 Chief Risk Officer van NIBC Bank. Er wordt ook nog een nieuwe functie in de directie gecreëerd van chief operating officer (COO). Die functie zou door Frank Elderson, het huidige hoofd van juridische zaken van DNB, worden ingevuld.belga/FD