Jérôme Kerviel werd ook door het hof van beroep in Parijs veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar en een monsterboete van 4,9 miljard euro.

De voormalige wereldberoemde en beruchte trader bij de Franse bank Société Générale werd woensdag door het hof van beroep in Parijs veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar, waarvan drie jaar effectief. Daar komt nog een boete van 4,9 miljard euro bij. Met het vonnis in beroep kreeg Kerviel precies hetzelfde te horen als eerder in eerste aanleg.

In 2008 was de nu 35-jarige trader erin geslaagd Société Générale te tillen voor 4,9 miljard euro via ongeoorloofde speculatie. Na de uitspraak in eerste aanleg van 2010 kwam er kritiek op de zware veroordeling voor Kerviel.

Het miljardenverlies voor Société Générale, dat aan het licht kwam te midden van de wereldwijde financiële crisis, was meteen het grootste in de bankgeschiedenis. De Franse regulatoren gaven de bank wel een boete van 4 miljoen euro voor 'ernstige gebreken' bij interne controles, maar Kerviel was de enige persoon die gedagvaard werd.

Ondanks de veroordeling tot drie jaar effectief blijft Kerviel voorlopig op vrije voeten. Er werd geen aanhoudingsbevel tegen hem uitgevaardigd. (AFP/BO)

Jérôme Kerviel werd ook door het hof van beroep in Parijs veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar en een monsterboete van 4,9 miljard euro. De voormalige wereldberoemde en beruchte trader bij de Franse bank Société Générale werd woensdag door het hof van beroep in Parijs veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar, waarvan drie jaar effectief. Daar komt nog een boete van 4,9 miljard euro bij. Met het vonnis in beroep kreeg Kerviel precies hetzelfde te horen als eerder in eerste aanleg.In 2008 was de nu 35-jarige trader erin geslaagd Société Générale te tillen voor 4,9 miljard euro via ongeoorloofde speculatie. Na de uitspraak in eerste aanleg van 2010 kwam er kritiek op de zware veroordeling voor Kerviel. Het miljardenverlies voor Société Générale, dat aan het licht kwam te midden van de wereldwijde financiële crisis, was meteen het grootste in de bankgeschiedenis. De Franse regulatoren gaven de bank wel een boete van 4 miljoen euro voor 'ernstige gebreken' bij interne controles, maar Kerviel was de enige persoon die gedagvaard werd. Ondanks de veroordeling tot drie jaar effectief blijft Kerviel voorlopig op vrije voeten. Er werd geen aanhoudingsbevel tegen hem uitgevaardigd. (AFP/BO)