De bank-verzekeraar sleutelt aan de verloning van het directiecomité. Dat betekent dat 'de vaste component van de vergoeding opgetrokken wordt en het relatieve belang van de variabele vergoeding vermindert'. De variabele component van de vergoeding werd opgedeeld in een prestatiegebonden variabele vergoeding en een individuele variabele vergoeding, luidt het in een aanvullend persbericht..

Het loon van de voorzitter van het directiecomité Johan Thijs bestond vorig jaar uit een vaste vergoeding van 879.005 euro en ruim 48.000 euro aan resultaatspremies van voorgaande boekjaren.

Ook voor 2013 kreeg Thijs een premie, van 249.000 euro, maar die wordt voorlopig niet uitbetaald. "De over 2013 toegekende volledige variabele vergoeding wordt niet uitbetaald zolang KBC voldoet aan de omschrijving van een instelling met 'uitzonderlijke overheidssteun' zoals die in het ontwerp van bankenwet is opgenomen", luit het in het persbericht. Pas wanneer de bankenwet definitief zal zijn, wordt het duidelijk wanneer de premie wel kan worden uitbetaald. Maar dat zal alvast niet in 2014 zijn, voegt KBC nog toe.

Dezelfde regeling geldt ook voor de andere leden van het KBC-directiecomité. Die zeven leden verdienden vorig jaar in totaal ruim 4,6 miljoen euro (tegenover 3,57 miljoen euro voor zes leden in 2012). Ze hebben elk ook recht op een premie van 166.000 euro die voorlopig niet wordt uitbetaald.

Bij de bank-verzekeraar wordt benadrukt dat het loon van Thijs in vergelijking met dat van CEO's van andere Bel20-bedrijven en van sectorgenoten "telkens in het onderste kwartiel te situeren valt". (Belga/BO)

De bank-verzekeraar sleutelt aan de verloning van het directiecomité. Dat betekent dat 'de vaste component van de vergoeding opgetrokken wordt en het relatieve belang van de variabele vergoeding vermindert'. De variabele component van de vergoeding werd opgedeeld in een prestatiegebonden variabele vergoeding en een individuele variabele vergoeding, luidt het in een aanvullend persbericht.. Het loon van de voorzitter van het directiecomité Johan Thijs bestond vorig jaar uit een vaste vergoeding van 879.005 euro en ruim 48.000 euro aan resultaatspremies van voorgaande boekjaren. Ook voor 2013 kreeg Thijs een premie, van 249.000 euro, maar die wordt voorlopig niet uitbetaald. "De over 2013 toegekende volledige variabele vergoeding wordt niet uitbetaald zolang KBC voldoet aan de omschrijving van een instelling met 'uitzonderlijke overheidssteun' zoals die in het ontwerp van bankenwet is opgenomen", luit het in het persbericht. Pas wanneer de bankenwet definitief zal zijn, wordt het duidelijk wanneer de premie wel kan worden uitbetaald. Maar dat zal alvast niet in 2014 zijn, voegt KBC nog toe. Dezelfde regeling geldt ook voor de andere leden van het KBC-directiecomité. Die zeven leden verdienden vorig jaar in totaal ruim 4,6 miljoen euro (tegenover 3,57 miljoen euro voor zes leden in 2012). Ze hebben elk ook recht op een premie van 166.000 euro die voorlopig niet wordt uitbetaald. Bij de bank-verzekeraar wordt benadrukt dat het loon van Thijs in vergelijking met dat van CEO's van andere Bel20-bedrijven en van sectorgenoten "telkens in het onderste kwartiel te situeren valt". (Belga/BO)