Van Hove vervangt Edwin De Boeck die op 1 mei de financiële instelling verliet. Hij start in zijn nieuwe functie bij KBC op 1 september 2016.

Johan Thijs, CEO van KBC Groep reageert opgetoge op de komst van Van Hove. "Hij kan bogen op een zeer diepgaande kennis van de internationale economie en handel. Zijn ervaring en talent worden ook door de academische wereld herkend en erkend", zegt hij.

"Naast zijn analyses en inzichten zullen zijn leiderschapskwaliteiten ingezet worden om, samen met het team van economisten van KBC Groep, een economische onderbouw te leggen voor beleggings- en investeringsbeslissingen en risicobeheer binnen KBC Groep."

Master in de economie

Jan Van Hove behaalde na zijn master in de economie met specialisatie 'Internationale en monetaire economie', een PhD in de economische wetenschappen aan de KU Leuven. Hij is gespecialiseerd in macro-economische analyses, de analyse van bedrijfs- en productheterogeniteit in internationale handel, de impact van handelsverdragen, de interactie tussen handel en technologische innovatie en de impact van globalisering op Europese handelsdynamiek.

Jan Van Hove is ook onderzoeksdirecteur aan het Leuvense 'Centre for Irish Studies' en Erevoorzitter van het 'International Network for Economic Research (INFER)'. (NS)

Van Hove vervangt Edwin De Boeck die op 1 mei de financiële instelling verliet. Hij start in zijn nieuwe functie bij KBC op 1 september 2016. Johan Thijs, CEO van KBC Groep reageert opgetoge op de komst van Van Hove. "Hij kan bogen op een zeer diepgaande kennis van de internationale economie en handel. Zijn ervaring en talent worden ook door de academische wereld herkend en erkend", zegt hij. "Naast zijn analyses en inzichten zullen zijn leiderschapskwaliteiten ingezet worden om, samen met het team van economisten van KBC Groep, een economische onderbouw te leggen voor beleggings- en investeringsbeslissingen en risicobeheer binnen KBC Groep." Jan Van Hove behaalde na zijn master in de economie met specialisatie 'Internationale en monetaire economie', een PhD in de economische wetenschappen aan de KU Leuven. Hij is gespecialiseerd in macro-economische analyses, de analyse van bedrijfs- en productheterogeniteit in internationale handel, de impact van handelsverdragen, de interactie tussen handel en technologische innovatie en de impact van globalisering op Europese handelsdynamiek.Jan Van Hove is ook onderzoeksdirecteur aan het Leuvense 'Centre for Irish Studies' en Erevoorzitter van het 'International Network for Economic Research (INFER)'. (NS)