Hij wil dan ook "iedereen ervoor behoeden om geld dat we nog niet hebben al uit te geven". Dat heeft hij dinsdag in het Vlaams parlement aangegeven. Maar volgens Muyters' voorganger Dirk Van Mechelen (Open Vld) is het voornamelijk fractievoorzitter van meerderheidspartij CD&V Ludwig Caluwé die zich daaraan bezondigt.

Muyters deed zijn uitspraken in de marge van het commissiedebat over de begrotingsevaluatie van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen, dat eind januari al werd voorgesteld. Concreet stelt de SERV voor eventuele vervroegde terugbetalingen van staatssteun te gebruiken voor Vlaams schuldenbeheer. "Nulschuld is geen fetisj", herhaalde begrotingsspecialist Axel Mathot, maar de schuld moet toch zo snel mogelijk worden aangepakt.

Tegelijk bevestigden de vertegenwoordigers van de SERV dat de Vlaamse regering al heel wat bereikt indien ze het begrotingstekort voor 2010 - zoals vooropgesteld - kan beperken tot 500 miljoen euro. "Bijkomende besparingen kunnen best naar nieuw beleid gaan", benadrukten ze, verwijzend naar onder meer het Werkgelegenheids- en investeringsplan (WIP).

Voor wat betreft het stabiliteitspact en de begrotingsevenwichten van de verschillende entiteiten van het land, herinnerde Muyters aan het Vlaamse standpunt. Zo zal Vlaanderen na 2012 "niet meer maar ook niet minder" dan een evenwicht nastreven. De entiteiten die nu iets minder inspanning doen, zullen dan iets meer moeten doen, aldus nog de N-VA-minister.

Hij wil dan ook "iedereen ervoor behoeden om geld dat we nog niet hebben al uit te geven". Dat heeft hij dinsdag in het Vlaams parlement aangegeven. Maar volgens Muyters' voorganger Dirk Van Mechelen (Open Vld) is het voornamelijk fractievoorzitter van meerderheidspartij CD&V Ludwig Caluwé die zich daaraan bezondigt. Muyters deed zijn uitspraken in de marge van het commissiedebat over de begrotingsevaluatie van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen, dat eind januari al werd voorgesteld. Concreet stelt de SERV voor eventuele vervroegde terugbetalingen van staatssteun te gebruiken voor Vlaams schuldenbeheer. "Nulschuld is geen fetisj", herhaalde begrotingsspecialist Axel Mathot, maar de schuld moet toch zo snel mogelijk worden aangepakt. Tegelijk bevestigden de vertegenwoordigers van de SERV dat de Vlaamse regering al heel wat bereikt indien ze het begrotingstekort voor 2010 - zoals vooropgesteld - kan beperken tot 500 miljoen euro. "Bijkomende besparingen kunnen best naar nieuw beleid gaan", benadrukten ze, verwijzend naar onder meer het Werkgelegenheids- en investeringsplan (WIP). Voor wat betreft het stabiliteitspact en de begrotingsevenwichten van de verschillende entiteiten van het land, herinnerde Muyters aan het Vlaamse standpunt. Zo zal Vlaanderen na 2012 "niet meer maar ook niet minder" dan een evenwicht nastreven. De entiteiten die nu iets minder inspanning doen, zullen dan iets meer moeten doen, aldus nog de N-VA-minister.