In het verleden sprokkelde hij kennis als beheerder van de nieuwe terminal, later als ontwikkelaar van de luchthaven. Hij werd als enige ancien lid van het directiecomité, na de komst van het Australische Macquarie in Zaventem.

Stroobants wordt de verantwoordelijke voor de commerciële strategie, en dus de hele inkomstenstroom voor Brussels Airport Company. Hij onderhandelt zowel over de tarieven met de luchtvaartmaatschappijen, als met de concessiehouders van de terminals en omgeving (onder meer de parkingbedrijven, de winkels en de voedingsbedrijven). Ook het aantrekken van nieuwe luchtvaartmaatschappijen zit in het takenpakket, en het vastgoedbeheer.

Jos Stroobants neemt de taken over van Peter Muylaert, die sinds februari vorig jaar bij de luchthavenuitbater als commercieel directeur werkte. (W.R)

In het verleden sprokkelde hij kennis als beheerder van de nieuwe terminal, later als ontwikkelaar van de luchthaven. Hij werd als enige ancien lid van het directiecomité, na de komst van het Australische Macquarie in Zaventem. Stroobants wordt de verantwoordelijke voor de commerciële strategie, en dus de hele inkomstenstroom voor Brussels Airport Company. Hij onderhandelt zowel over de tarieven met de luchtvaartmaatschappijen, als met de concessiehouders van de terminals en omgeving (onder meer de parkingbedrijven, de winkels en de voedingsbedrijven). Ook het aantrekken van nieuwe luchtvaartmaatschappijen zit in het takenpakket, en het vastgoedbeheer. Jos Stroobants neemt de taken over van Peter Muylaert, die sinds februari vorig jaar bij de luchthavenuitbater als commercieel directeur werkte. (W.R)