Eerder raakte bekend dat Stefaan Decraene, die tot vandaag de functie bekleedde, de bank verlaat. Uit het persbericht van Dexia Bank België blijkt dat Stefaan Decraene de raad van bestuur inlichtte de groep te willen ruilen "voor een internationale functie in een andere bank".

Volgens De Tijd zou de Decraene naar concurrent BNP Paribas trekken. De raad van bestuur van Dexia Bank België "betreurt maar respecteert de beslissing van Stefaan Decraene", luidt het in het persbericht.

Jos Clijsters, gewezen Fortis-bankier en in april aangeduid als adviseur voor Dexia Bank België, volgt Decraene op. "De jarenlange ervaring van Jos Clijsters in de financiële sector en zijn kennis van Dexia garanderen de continuïteit en de ontwikkeling van de bank ten dienste van haar cliënteel", klinkt het.

Dexia meldt voorts nog dat Marc Lauwers, lid van het directiecomité van Dexia Bank België en verantwoordelijk voor Retail and Commercial Banking, benoemd werd tot vice-voorzitter van het directiecomité.

Febelfin

Behalve CEO van Dexia Bank België is Decraene ook nog voorzitter van de bankenfederatie Febelfin.

In een reactie op zijn vertrek bij Dexia meldt Michel Vermaerke, gedelegeerd bestuurder van de belangenvereniging van de financiële sector in ons land, maandagavond aan Belga dat de procedure voor het aanduiden van een nieuwe voorzitter voor Febelfin met enkele weken versneld wordt.

"Er is met Stefaan Decraene overeengekomen om deze week nog een bijzondere raad van bestuur samen te roepen, om te bekijken hoe we de procedure voor een opvolger kunnen versnellen", aldus Vermaercke.

(belga/BO)

Eerder raakte bekend dat Stefaan Decraene, die tot vandaag de functie bekleedde, de bank verlaat. Uit het persbericht van Dexia Bank België blijkt dat Stefaan Decraene de raad van bestuur inlichtte de groep te willen ruilen "voor een internationale functie in een andere bank". Volgens De Tijd zou de Decraene naar concurrent BNP Paribas trekken. De raad van bestuur van Dexia Bank België "betreurt maar respecteert de beslissing van Stefaan Decraene", luidt het in het persbericht. Jos Clijsters, gewezen Fortis-bankier en in april aangeduid als adviseur voor Dexia Bank België, volgt Decraene op. "De jarenlange ervaring van Jos Clijsters in de financiële sector en zijn kennis van Dexia garanderen de continuïteit en de ontwikkeling van de bank ten dienste van haar cliënteel", klinkt het.Dexia meldt voorts nog dat Marc Lauwers, lid van het directiecomité van Dexia Bank België en verantwoordelijk voor Retail and Commercial Banking, benoemd werd tot vice-voorzitter van het directiecomité. FebelfinBehalve CEO van Dexia Bank België is Decraene ook nog voorzitter van de bankenfederatie Febelfin. In een reactie op zijn vertrek bij Dexia meldt Michel Vermaerke, gedelegeerd bestuurder van de belangenvereniging van de financiële sector in ons land, maandagavond aan Belga dat de procedure voor het aanduiden van een nieuwe voorzitter voor Febelfin met enkele weken versneld wordt. "Er is met Stefaan Decraene overeengekomen om deze week nog een bijzondere raad van bestuur samen te roepen, om te bekijken hoe we de procedure voor een opvolger kunnen versnellen", aldus Vermaercke. (belga/BO)