De kandidatuur van Johnny Thijs is op zijn minst opvallend te noemen omdat de oud-topman van Bpost een nieuwkomer is in de raad van bestuur. 26 mei komen de aandeelhouders van Reticel samen om te beslissen over de benoeming.

Hij zal Etienne Davignon opvolgen, die sinds 2004 voorzitter was en nu zelf van deze verantwoordelijkheid afziet. Het mandaat van Davignon liep normaal tot 2016. Het is niet de eerste keer dat Davignon een stapje opzij zet, ook bij de rederij CMB trad hij vorig jaar af als voorzitter.

Thijs zal de volgende maanden al de raden van bestuur bijwonen.

Een waaier aan bestuursmandaten

Sinds zijn vertrek bij bpost nam Thijs al verschillende bestuursmandaten op, onder meer bij supermarktketen Delhaize, HR-bedrijf USG People en logistiek dienstverlener H.Essers.

Recticel is een beursgenoteerde onderneming uit Wetteren, die producten op basis van polyurethaanschuim maakt.

Het bedrijf leed vorig jaar 9,7 miljoen euro verlies, tegen -36,1 miljoen euro in 2013. Recticel moest onder meer een boete van 8,2 miljoen euro betalen aan het Duitse kartelbureau. De omzet verbeterde wel licht (+0,7 pct), tot 983,4 miljoen euro.

Het vierde kwartaal werd gekenmerkt door omzetgroei (+2,3 pct), met name in de slaapdivisie en in de afdeling isolatie, maar anderzijds ook door dure grondstoffen die wogen op de rendabiliteit. Dat was volgens Recticel onder meer het gevolg van een tekort aan propyleenoxide (een tussenproduct bij de productie van polyol) in Europa na twee ernstige incidenten in fabrieken van leveranciers.

Ook operationele problemen in zijn eigen soepelschuimfabrieken wogen op de rendabiliteit. Intussen neemt de druk op de bevoorrading weer af en keren de polyolprijzen terug naar normale niveaus, luidt het. De problemen in de soepelschuimfabrieken worden geleidelijk weggewerkt.

Het bedrijf stelt een dividend voor van 0,20 euro bruto per aandeel. (Belga/NS)

De kandidatuur van Johnny Thijs is op zijn minst opvallend te noemen omdat de oud-topman van Bpost een nieuwkomer is in de raad van bestuur. 26 mei komen de aandeelhouders van Reticel samen om te beslissen over de benoeming. Hij zal Etienne Davignon opvolgen, die sinds 2004 voorzitter was en nu zelf van deze verantwoordelijkheid afziet. Het mandaat van Davignon liep normaal tot 2016. Het is niet de eerste keer dat Davignon een stapje opzij zet, ook bij de rederij CMB trad hij vorig jaar af als voorzitter. Thijs zal de volgende maanden al de raden van bestuur bijwonen.Sinds zijn vertrek bij bpost nam Thijs al verschillende bestuursmandaten op, onder meer bij supermarktketen Delhaize, HR-bedrijf USG People en logistiek dienstverlener H.Essers.Recticel is een beursgenoteerde onderneming uit Wetteren, die producten op basis van polyurethaanschuim maakt. Het bedrijf leed vorig jaar 9,7 miljoen euro verlies, tegen -36,1 miljoen euro in 2013. Recticel moest onder meer een boete van 8,2 miljoen euro betalen aan het Duitse kartelbureau. De omzet verbeterde wel licht (+0,7 pct), tot 983,4 miljoen euro. Het vierde kwartaal werd gekenmerkt door omzetgroei (+2,3 pct), met name in de slaapdivisie en in de afdeling isolatie, maar anderzijds ook door dure grondstoffen die wogen op de rendabiliteit. Dat was volgens Recticel onder meer het gevolg van een tekort aan propyleenoxide (een tussenproduct bij de productie van polyol) in Europa na twee ernstige incidenten in fabrieken van leveranciers. Ook operationele problemen in zijn eigen soepelschuimfabrieken wogen op de rendabiliteit. Intussen neemt de druk op de bevoorrading weer af en keren de polyolprijzen terug naar normale niveaus, luidt het. De problemen in de soepelschuimfabrieken worden geleidelijk weggewerkt.Het bedrijf stelt een dividend voor van 0,20 euro bruto per aandeel. (Belga/NS)