Johnny Thijs, de topman van bpost, heeft via het intranet van het bedrijf zijn verontschuldigingen aangeboden voor zijn uitspraken over zijn loon. Thijs beklemtoont dat hij 'de polemiek absoluut niet gewild heeft en echt betreurt'.

Enkele weken geleden zei Johnny Thijs in een interview op RTBF-radio dat hij zijn job niet wilde uitoefenen voor 290.000 euro per jaar, het plafond dat de regering wilde instellen op de vergoeding van CEO's in overheidsbedrijven. De uitspraak lokte heel wat reacties uit, in politieke kringen en bij de vakbonden.

Respect

'Sommigen vonden dat ik daarmee onrecht deed aan mensen die hard werken voor een lager loon. Die kritiek heeft me diep geraakt. In het voorbije weekend heb ik dat ook gezegd in een tv-interview en eraan toegevoegd dat ik het grootste respect heb voor de duizenden postbodes die zich dag na dag op het terrein inzetten', beklemtoont Thijs in de open brief op het intranet.

Hij verzekert dat hij de hele polemiek niet heeft gewild en ook echt betreurt. "Ik besef dat het debat over de plafonnering van deze lonen een delicate en moeilijke aangelegenheid is. In publieke verklaringen heb ik er me steeds toe beperkt te zeggen dat ik bereid ben om een inspanning te doen en om een stuk van mijn huidige vergoeding in te leveren. Toen ik de specifieke vraag beantwoordde over de 290.000 euro-grens, heb ik het antwoord gegeven dat u kent. Het gaf helaas aanleiding tot pijnlijke misverstanden.'

Thijs biedt dan ook zijn verontschuldigingen aan 'aan hen, zowel binnen als buiten ons bedrijf, die ik gekwetst of ontgoocheld heb. Weet dat ik mij ten volle inzet voor bpost en dat ik het als een eer beschouw om samen met u aan de toekomst van bpost te werken.' (Belga/KVDA)

Johnny Thijs, de topman van bpost, heeft via het intranet van het bedrijf zijn verontschuldigingen aangeboden voor zijn uitspraken over zijn loon. Thijs beklemtoont dat hij 'de polemiek absoluut niet gewild heeft en echt betreurt'. Enkele weken geleden zei Johnny Thijs in een interview op RTBF-radio dat hij zijn job niet wilde uitoefenen voor 290.000 euro per jaar, het plafond dat de regering wilde instellen op de vergoeding van CEO's in overheidsbedrijven. De uitspraak lokte heel wat reacties uit, in politieke kringen en bij de vakbonden. Respect 'Sommigen vonden dat ik daarmee onrecht deed aan mensen die hard werken voor een lager loon. Die kritiek heeft me diep geraakt. In het voorbije weekend heb ik dat ook gezegd in een tv-interview en eraan toegevoegd dat ik het grootste respect heb voor de duizenden postbodes die zich dag na dag op het terrein inzetten', beklemtoont Thijs in de open brief op het intranet. Hij verzekert dat hij de hele polemiek niet heeft gewild en ook echt betreurt. "Ik besef dat het debat over de plafonnering van deze lonen een delicate en moeilijke aangelegenheid is. In publieke verklaringen heb ik er me steeds toe beperkt te zeggen dat ik bereid ben om een inspanning te doen en om een stuk van mijn huidige vergoeding in te leveren. Toen ik de specifieke vraag beantwoordde over de 290.000 euro-grens, heb ik het antwoord gegeven dat u kent. Het gaf helaas aanleiding tot pijnlijke misverstanden.' Thijs biedt dan ook zijn verontschuldigingen aan 'aan hen, zowel binnen als buiten ons bedrijf, die ik gekwetst of ontgoocheld heb. Weet dat ik mij ten volle inzet voor bpost en dat ik het als een eer beschouw om samen met u aan de toekomst van bpost te werken.' (Belga/KVDA)