Johnny Thijs neemt na anderhalf jaar ontslag als onafhankelijk bestuurder bij de projectontwikkelaar Ghelamco. Het governance-model ligt hem niet, meldt De Tijd.

Volgens bronnen bij de zakenkrant wordt de Ieperse bouwgroep, die de voetbaltempel Eurostadion in Brussel mag bouwen, veel te centraal aangestuurd. Met name stichter Paul Gheysens houdt het roer stevig in handen, waardoor Thijs ontmoedigd raakte.

In een reactie aan De Tijd ontkent Gheysens dat hij de teugels te strak in handen houdt. "Dat klopt niet. mijn twee zonen Michael en Simon runnen de Belgische activiteiten volledig op hun eentje. De jongste maanden hebben ze me hier nog amper gezien. Zij opereren erg onafhankelijk. Met de tekeningen en plannen hou ik me wel nog graag bezig, maar ik kom alleen tussenbeide indien nodig", aldus de Ghelamco-topman.

Thijs wordt naar verluidt beschouwt als een generalist, niet als een specialist. Ghelamco gaat nu op zoek naar drie nieuwe externe bestuurders aan te trekken: een juridisch expert, een technologiespecialist en een bestuurder die ervaring heeft in vastgoedfinanciering.

Behalve bij Ghelmaco heeft Thijs nog mandaten bij Ahold Delhaize, Recticel, Spadel, USG People. (DT/BO)

Johnny Thijs neemt na anderhalf jaar ontslag als onafhankelijk bestuurder bij de projectontwikkelaar Ghelamco. Het governance-model ligt hem niet, meldt De Tijd.Volgens bronnen bij de zakenkrant wordt de Ieperse bouwgroep, die de voetbaltempel Eurostadion in Brussel mag bouwen, veel te centraal aangestuurd. Met name stichter Paul Gheysens houdt het roer stevig in handen, waardoor Thijs ontmoedigd raakte.In een reactie aan De Tijd ontkent Gheysens dat hij de teugels te strak in handen houdt. "Dat klopt niet. mijn twee zonen Michael en Simon runnen de Belgische activiteiten volledig op hun eentje. De jongste maanden hebben ze me hier nog amper gezien. Zij opereren erg onafhankelijk. Met de tekeningen en plannen hou ik me wel nog graag bezig, maar ik kom alleen tussenbeide indien nodig", aldus de Ghelamco-topman.Thijs wordt naar verluidt beschouwt als een generalist, niet als een specialist. Ghelamco gaat nu op zoek naar drie nieuwe externe bestuurders aan te trekken: een juridisch expert, een technologiespecialist en een bestuurder die ervaring heeft in vastgoedfinanciering. Behalve bij Ghelmaco heeft Thijs nog mandaten bij Ahold Delhaize, Recticel, Spadel, USG People. (DT/BO)