Van Overtveldt is doctor in de Toegepaste Economische Wetenschappen (UFSIA) en behaalde een MBA in Leuven.

Hij begon zijn carrière bij Trends als journalist. Na een overstap naar onder meer ING (toen BBL) als kaderlid en naar Shoeconfex als algemeen directeur, was hij van 1992 tot 2004 achtereenvolgens hoofdredacteur en chief economist van Trends.

Later werkte hij voor het ondernemersplatform VKW, eerst als directeur van de denktank Metena, vervolgens als algemeen directeur van het VKW.

Van Overtveldt is ook de auteur van "The Chicago School", "Bernanke's Test", "Marktzege(n). Zes aanklachten tegen het antiglobalisme" en "Maandag geen economie meer?".

Trends, dat sinds kort elke week in combinatie met het personal finance magazine Moneytalk verschijnt, telt samen met het Franstalige zusterblad Trends-Tendances een wekelijks bereik van meer dan 200.000 lezers.

Van Overtveldt is doctor in de Toegepaste Economische Wetenschappen (UFSIA) en behaalde een MBA in Leuven. Hij begon zijn carrière bij Trends als journalist. Na een overstap naar onder meer ING (toen BBL) als kaderlid en naar Shoeconfex als algemeen directeur, was hij van 1992 tot 2004 achtereenvolgens hoofdredacteur en chief economist van Trends.Later werkte hij voor het ondernemersplatform VKW, eerst als directeur van de denktank Metena, vervolgens als algemeen directeur van het VKW. Van Overtveldt is ook de auteur van "The Chicago School", "Bernanke's Test", "Marktzege(n). Zes aanklachten tegen het antiglobalisme" en "Maandag geen economie meer?". Trends, dat sinds kort elke week in combinatie met het personal finance magazine Moneytalk verschijnt, telt samen met het Franstalige zusterblad Trends-Tendances een wekelijks bereik van meer dan 200.000 lezers.