Kerviel werd eerder veroordeeld tot drie jaar cel nadat hij verantwoordelijk werd gesteld voor een verlies van 4,9 miljard euro waarmee de Franse bank af te rekenen kreeg.

Kerviels advocaat zei donderdag in een hoorzitting dat de bank geen reden had hem te ontslaan, omdat hij handelde met medeweten van zijn leidinggevenden. Ook bestreed hij de omvang van het bedrag dat Kerviel verkwist zou hebben. Bovendien zou de leidinggevende van het politieonderzoek inmiddels hebben verklaard onder druk te zijn gezet om het onderzoek destijds extra op de bankier toe te spitsen.

Kerviel vraagt nieuw proces

Kerviel heeft daarom ook gevraagd de strafzaak tegen hem over te doen. De 5,7 miljard euro schadevergoeding is volgens de advocaat gerechtvaardigd, omdat Kerviel veroordeeld werd om het volledige tradingverlies terug te betalen.

"Société Générale heeft een precedent gecreëerd", aldus advocaat David Koubi. In 2008 maakte Société Générale bekend dat Kerviel op eigen houtje had gespeculeerd met ongeveer 50 miljard euro. Dat leidde bijna tot de val van een van de grootste banken van Frankrijk. Een burgerlijke zaak van Société Générale tegen Kerviel over een schadevergoeding staat gepland voor volgende maand. (Belga/BO)

Kerviel werd eerder veroordeeld tot drie jaar cel nadat hij verantwoordelijk werd gesteld voor een verlies van 4,9 miljard euro waarmee de Franse bank af te rekenen kreeg.Kerviels advocaat zei donderdag in een hoorzitting dat de bank geen reden had hem te ontslaan, omdat hij handelde met medeweten van zijn leidinggevenden. Ook bestreed hij de omvang van het bedrag dat Kerviel verkwist zou hebben. Bovendien zou de leidinggevende van het politieonderzoek inmiddels hebben verklaard onder druk te zijn gezet om het onderzoek destijds extra op de bankier toe te spitsen. Kerviel heeft daarom ook gevraagd de strafzaak tegen hem over te doen. De 5,7 miljard euro schadevergoeding is volgens de advocaat gerechtvaardigd, omdat Kerviel veroordeeld werd om het volledige tradingverlies terug te betalen. "Société Générale heeft een precedent gecreëerd", aldus advocaat David Koubi. In 2008 maakte Société Générale bekend dat Kerviel op eigen houtje had gespeculeerd met ongeveer 50 miljard euro. Dat leidde bijna tot de val van een van de grootste banken van Frankrijk. Een burgerlijke zaak van Société Générale tegen Kerviel over een schadevergoeding staat gepland voor volgende maand. (Belga/BO)