Jean-Pierre Hansen (65) verlaat op 30 juni de raad van bestuur van warenhuisketen Delhaize. Dat meldt het bedrijf vrijdag.

"Mijn engagementen in de energiesector en de verschillende bijkomende taken sinds mijn toetreding tot de raad van bestuur van Delhaize Groep in 2011 vergen meer aandacht dan ik aanvankelijk had verwacht",verduidelijkt Hansen.

De voorzitter van de raad, Mats Jansson, zegt dat Hansen erg gemist zal worden. "Als vooraanstaande figuur in de Europese zakenwereld met een indrukwekkende ervaring vergaard buiten onze sector, leverde Jean-Pierre Hansen een zeer bedachtzame en hoogst gewaardeerde bijdrage aan de raad van bestuur."

Hansen was en is actief in een hele rits bedrijven en werkte zich op tot de hoogste geledingen van de Belgische energiesector. Tussen 2005 en 2010 was hij CEO van Electrabel, waar hij momenteel nog in de raad van bestuur zetelt. De KU Leuven eerde Hansen in 2004 met een eredoctoraat. (Belga/BO)

Jean-Pierre Hansen (65) verlaat op 30 juni de raad van bestuur van warenhuisketen Delhaize. Dat meldt het bedrijf vrijdag."Mijn engagementen in de energiesector en de verschillende bijkomende taken sinds mijn toetreding tot de raad van bestuur van Delhaize Groep in 2011 vergen meer aandacht dan ik aanvankelijk had verwacht",verduidelijkt Hansen.De voorzitter van de raad, Mats Jansson, zegt dat Hansen erg gemist zal worden. "Als vooraanstaande figuur in de Europese zakenwereld met een indrukwekkende ervaring vergaard buiten onze sector, leverde Jean-Pierre Hansen een zeer bedachtzame en hoogst gewaardeerde bijdrage aan de raad van bestuur." Hansen was en is actief in een hele rits bedrijven en werkte zich op tot de hoogste geledingen van de Belgische energiesector. Tussen 2005 en 2010 was hij CEO van Electrabel, waar hij momenteel nog in de raad van bestuur zetelt. De KU Leuven eerde Hansen in 2004 met een eredoctoraat. (Belga/BO)