Het overlijden van Peterbroeck komt nauwelijks enkele maanden na het overlijden van medestichter van Petercam Etienne Van Campenhout, meldt Petercam vrijdag.

Jean Peterbroeck werd op 17 juli 1936 geboren in een familie van effectenmakelaars en behaalde diploma's in de rechten en economie aan de UCL en een MBA in de Verenigde Staten. Na ervaring opgebouwd te hebben op Wall Street, richtte hij samen met Etienne Van Campenhout in 1968 de commanditaire vennootschap Peterbroeck, Van Campenhout et Cie op, het huidige Petercam.

Peterbroeck werd lid van de beurscommissie in 1981 en werd benoemd tot voorzitter van de beurs in 1987. In 2000 trok hij zich terug uit het operationele beheer van Petercam, maar hij bleef verder betrokken als voorzitter van de raad van bestuur. Peterbroeck was ook lid van talloze raden van bestuur en was schepen van Financiën van de gemeente Lasne.

In 1995 kreeg hij van de koning de titel van baron.

Het overlijden van Peterbroeck komt nauwelijks enkele maanden na het overlijden van medestichter van Petercam Etienne Van Campenhout, meldt Petercam vrijdag. Jean Peterbroeck werd op 17 juli 1936 geboren in een familie van effectenmakelaars en behaalde diploma's in de rechten en economie aan de UCL en een MBA in de Verenigde Staten. Na ervaring opgebouwd te hebben op Wall Street, richtte hij samen met Etienne Van Campenhout in 1968 de commanditaire vennootschap Peterbroeck, Van Campenhout et Cie op, het huidige Petercam. Peterbroeck werd lid van de beurscommissie in 1981 en werd benoemd tot voorzitter van de beurs in 1987. In 2000 trok hij zich terug uit het operationele beheer van Petercam, maar hij bleef verder betrokken als voorzitter van de raad van bestuur. Peterbroeck was ook lid van talloze raden van bestuur en was schepen van Financiën van de gemeente Lasne. In 1995 kreeg hij van de koning de titel van baron.