Van Acker wordt operationeel verantwoordelijk voor de portfolio diversified brands van MSD voor de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika, goed voor een omzet van 2 miljard dollar.

De 45-jarige Van Acker was een vurige pleitbezorger van nauwer overleg tussen de farmabedrijven en de overheid. Eerder dit jaar gaf hij al het voorzitterschap op van pharma.be, de beroepsvereniging van de farmaceutische industrie. Kris Westelinck, de topman van Pfizer België, volgde hem op. Van Acker was nog even vicevoorzitter maar heeft intussen ontslag genomen uit de raad van bestuur van pharma.be.

Bij MSD België wordt hij opgevolgd door de Nederlander Vlad Hogenhuis, die eerder als hoofd marketing en strategie van MSD China mee zorgde voor de spectaculaire groei van het bedrijf in China. MSD is in de thuismarkt de VS beter gekend als Merck. Be.L.

Van Acker wordt operationeel verantwoordelijk voor de portfolio diversified brands van MSD voor de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika, goed voor een omzet van 2 miljard dollar. De 45-jarige Van Acker was een vurige pleitbezorger van nauwer overleg tussen de farmabedrijven en de overheid. Eerder dit jaar gaf hij al het voorzitterschap op van pharma.be, de beroepsvereniging van de farmaceutische industrie. Kris Westelinck, de topman van Pfizer België, volgde hem op. Van Acker was nog even vicevoorzitter maar heeft intussen ontslag genomen uit de raad van bestuur van pharma.be. Bij MSD België wordt hij opgevolgd door de Nederlander Vlad Hogenhuis, die eerder als hoofd marketing en strategie van MSD China mee zorgde voor de spectaculaire groei van het bedrijf in China. MSD is in de thuismarkt de VS beter gekend als Merck. Be.L.