Ignace Van Doorselaere, de CEO van de beursgenoteerde lingeriegroep Van de Velde, werd bestuurder bij Patri, het Luxemburgse vehikel van AB InBev-bestuurder Alexandre Van Damme.

Tijdens de algemene vergadering van de aandeelhouders op 17 december vorig jaar werd Ignace Van Doorselaere (53) verkozen tot bestuurder bij Patri. De Luxemburgse vennootschap bekleedt een sleutelpositie bij de Belgische familiale aandeelhouders van AB InBev. Via die vennootschap controleert een van de drie centrale Belgische familiale AB InBev-takken de wereldbrouwer. Patri voert de controle over de Luxemburgse holding Patrinvest. Die had eind 2011, rechtstreeks of via dochters, een belang van 11,03 procent in de groep. Achter Patri schuilen de Belgische AB InBev-families Van Damme en Van der Straten-Ponthoz.

Maar Patri is veel meer. In de raad van bestuur zetelen sleutelfiguren die de opgang van de brouwerijgroep mee gestalte hebben gegeven. De Amerikaanse advocaat Allan Chapin en de Nederlandse financier Remmert Laan zijn voormalige AB InBev-bestuurders, die via de zakenbankier Lazard betrokken waren bij verscheidene overnames van de groep. Ook Pascal Minne, een vennoot bij de vermogensbeheerder Petercam, is bestuurder.

In 2008 kreeg ook Pierre Lagrange, de bekendste Belg in het Londense zakenmilieu, een zitje in de raad van bestuur. Daarin zetelen ook gravin Edwine Van der Straten-Ponthoz en uiteraard Alexandre Van Damme, een van de huidige AB InBev-bestuurders.

Met Ignace Van Doorselaere keert een gewezen Interbrew-man terug. Van 1990 tot 2003 werkte hij bij de brouwer in enkele sleutelfuncties. Hij startte zijn carrière in een kantoor met Alexandre Van Damme, op de afdeling fusies en overnames. Hij leidde die divisie van 1993 tot 1995 en speelde een sleutelrol bij de overname van de Canadese marktleider Labatt. Later werd hij directeur Nederland, en van 1999 tot 2002 was hij hoofd West-Europa. Begin 2003, in de nadagen van de toenmalige Canadese CEO Hugo Powell, verliet hij de onderneming. In zijn laatste functie was hij het wereldwijde hoofd marketing.

In maart 2004 werd Ignace Van Doorselaere de CEO van de lingeriegroep Van de Velde. Het voorbije decennium was hij ook actief rond liefdadigheid, al dan niet binnen de Koning Boudewijnstichting. One Child, One Dream is een steunfonds voor arme kinderen.

Van Doorselaere wil weinig kwijt over zijn nieuwe functie als bestuurder bij Patri. "U moet begrijpen dat ik hierover volledige discretie zal houden. Ik heb vertrouwen in het project en de mensen."

Ignace Van Doorselaere, de CEO van de beursgenoteerde lingeriegroep Van de Velde, werd bestuurder bij Patri, het Luxemburgse vehikel van AB InBev-bestuurder Alexandre Van Damme.Tijdens de algemene vergadering van de aandeelhouders op 17 december vorig jaar werd Ignace Van Doorselaere (53) verkozen tot bestuurder bij Patri. De Luxemburgse vennootschap bekleedt een sleutelpositie bij de Belgische familiale aandeelhouders van AB InBev. Via die vennootschap controleert een van de drie centrale Belgische familiale AB InBev-takken de wereldbrouwer. Patri voert de controle over de Luxemburgse holding Patrinvest. Die had eind 2011, rechtstreeks of via dochters, een belang van 11,03 procent in de groep. Achter Patri schuilen de Belgische AB InBev-families Van Damme en Van der Straten-Ponthoz. Maar Patri is veel meer. In de raad van bestuur zetelen sleutelfiguren die de opgang van de brouwerijgroep mee gestalte hebben gegeven. De Amerikaanse advocaat Allan Chapin en de Nederlandse financier Remmert Laan zijn voormalige AB InBev-bestuurders, die via de zakenbankier Lazard betrokken waren bij verscheidene overnames van de groep. Ook Pascal Minne, een vennoot bij de vermogensbeheerder Petercam, is bestuurder. In 2008 kreeg ook Pierre Lagrange, de bekendste Belg in het Londense zakenmilieu, een zitje in de raad van bestuur. Daarin zetelen ook gravin Edwine Van der Straten-Ponthoz en uiteraard Alexandre Van Damme, een van de huidige AB InBev-bestuurders. Met Ignace Van Doorselaere keert een gewezen Interbrew-man terug. Van 1990 tot 2003 werkte hij bij de brouwer in enkele sleutelfuncties. Hij startte zijn carrière in een kantoor met Alexandre Van Damme, op de afdeling fusies en overnames. Hij leidde die divisie van 1993 tot 1995 en speelde een sleutelrol bij de overname van de Canadese marktleider Labatt. Later werd hij directeur Nederland, en van 1999 tot 2002 was hij hoofd West-Europa. Begin 2003, in de nadagen van de toenmalige Canadese CEO Hugo Powell, verliet hij de onderneming. In zijn laatste functie was hij het wereldwijde hoofd marketing. In maart 2004 werd Ignace Van Doorselaere de CEO van de lingeriegroep Van de Velde. Het voorbije decennium was hij ook actief rond liefdadigheid, al dan niet binnen de Koning Boudewijnstichting. One Child, One Dream is een steunfonds voor arme kinderen. Van Doorselaere wil weinig kwijt over zijn nieuwe functie als bestuurder bij Patri. "U moet begrijpen dat ik hierover volledige discretie zal houden. Ik heb vertrouwen in het project en de mensen."