Wouter Van Driessche is niet langer hoofdredacteur van het weekblad Humo. Hij heeft zelf beslist om een stap opzij te zetten, luidt het in een mededeling.

Wouter Van Driessche stapte in juni 2012 over van De Standaard om hoofdredacteur te worden bij Humo. Maar volgens een mededeling van het blad heeft hij nu zelf beslist om die functie niet langer te blijven vervullen.

"Ik kwam naar Humo met een dubbel mandaat. Eén: een vernieuwingsoperatie leiden. En twee: mijn journalistieke DNA aan dat van Humo koppelen. Dat laatste bleef wringen", luidt het in het persbericht. "Ik besloot daarom om zelf een stap opzij te zetten, zonder rancune."

Voorlopig worden zijn taken overgenomen door Karel Degraeve, die al een jaar adjunct-hoofdredacteur is bij het blad. Eerder was Degraeve hoofdredacteur bij het weekblad Knack Focus. Het is de bedoeling dat er na zomer een nieuwe hoofdredacteur komt.

Of Van Driessche in een andere functie voor Humo zal blijven werken, is nog niet duidelijk. (Belga/BO)

Wouter Van Driessche is niet langer hoofdredacteur van het weekblad Humo. Hij heeft zelf beslist om een stap opzij te zetten, luidt het in een mededeling.Wouter Van Driessche stapte in juni 2012 over van De Standaard om hoofdredacteur te worden bij Humo. Maar volgens een mededeling van het blad heeft hij nu zelf beslist om die functie niet langer te blijven vervullen. "Ik kwam naar Humo met een dubbel mandaat. Eén: een vernieuwingsoperatie leiden. En twee: mijn journalistieke DNA aan dat van Humo koppelen. Dat laatste bleef wringen", luidt het in het persbericht. "Ik besloot daarom om zelf een stap opzij te zetten, zonder rancune." Voorlopig worden zijn taken overgenomen door Karel Degraeve, die al een jaar adjunct-hoofdredacteur is bij het blad. Eerder was Degraeve hoofdredacteur bij het weekblad Knack Focus. Het is de bedoeling dat er na zomer een nieuwe hoofdredacteur komt. Of Van Driessche in een andere functie voor Humo zal blijven werken, is nog niet duidelijk. (Belga/BO)