Eger was bij Trafigura "senior lid" van het fusie- en overnameteam. Hij is nu met onmiddellijke ingang benoemd tot CFO van Nyrstar.

"Uitgebreide expertise"

Volgens het zinkbedrijf heeft Eger "uitgebreide expertise binnen de metaalsector en de mijnbouw". "Chris beschikt over de juiste referenties om de functie van Chief Financial Officer uit te oefenen. Hij is zich volledig bewust van de prioriteiten voor de business, van de vereisten voor de balans van Nyrstar en voor de uitvoering van het programma voor prestatieverbetering", stelt Julien De Wilde, de voorzitter van de raad van bestuur van Nyrstar, in een persbericht.

Eind oktober raakte bekend dat de Europese Commissie onderzoekt of Trafigura een controlebelang met een "de facto uitsluitend zeggenschap" heeft in Nyrstar. De deadline daarvoor ligt op 16 december, aldus het agentschap Bloomberg.

Heinz Eigner

Eger volgt als Nyrstar-CFO Heinz Eigner op, die "de vennootschap verlaat om andere horizonten te verkennen". Eigner zal zijn opvolger nog tot eind december begeleiden. "Als CFO, sinds de oprichting van Nyrstar in 2007, speelde hij een cruciale rol in de ontwikkeling van de vennootschap. Dit inclusief het vervullen van de rol als interim-CEO eerder dit jaar", zegt De Wilde over Eigner. Als nieuwe CEO ging midden augustus Bill Scotting van start.

Nyrstar deelt vrijdag ook mee dat er op woensdag 23 december een bijzondere en een buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering plaatsvinden in Brussel. Daar zal het onder meer goedkeuring vragen voor een eerder aangekondigde kapitaalverhoging van 250 tot 275 miljoen euro. (Belga/NS)

Eger was bij Trafigura "senior lid" van het fusie- en overnameteam. Hij is nu met onmiddellijke ingang benoemd tot CFO van Nyrstar. Volgens het zinkbedrijf heeft Eger "uitgebreide expertise binnen de metaalsector en de mijnbouw". "Chris beschikt over de juiste referenties om de functie van Chief Financial Officer uit te oefenen. Hij is zich volledig bewust van de prioriteiten voor de business, van de vereisten voor de balans van Nyrstar en voor de uitvoering van het programma voor prestatieverbetering", stelt Julien De Wilde, de voorzitter van de raad van bestuur van Nyrstar, in een persbericht. Eind oktober raakte bekend dat de Europese Commissie onderzoekt of Trafigura een controlebelang met een "de facto uitsluitend zeggenschap" heeft in Nyrstar. De deadline daarvoor ligt op 16 december, aldus het agentschap Bloomberg. Eger volgt als Nyrstar-CFO Heinz Eigner op, die "de vennootschap verlaat om andere horizonten te verkennen". Eigner zal zijn opvolger nog tot eind december begeleiden. "Als CFO, sinds de oprichting van Nyrstar in 2007, speelde hij een cruciale rol in de ontwikkeling van de vennootschap. Dit inclusief het vervullen van de rol als interim-CEO eerder dit jaar", zegt De Wilde over Eigner. Als nieuwe CEO ging midden augustus Bill Scotting van start. Nyrstar deelt vrijdag ook mee dat er op woensdag 23 december een bijzondere en een buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering plaatsvinden in Brussel. Daar zal het onder meer goedkeuring vragen voor een eerder aangekondigde kapitaalverhoging van 250 tot 275 miljoen euro. (Belga/NS)