Advocate Hilde Laga is de nieuwe voorzitter van de Vlaams Participatiemaatschappij (VPM). Zij zal ook voorgedragen worden als nieuwe voorzitter bij de investeringsmaatschappij Gimv, in opvolging van Urbain Vandeurzen die onlangs aankondigde een stap opzij te zetten. Dat heeft het kabinet van Vlaams minister van Economie Philippe Muyters (N-VA) woensdag bekendgemaakt.

Laga zou daarmee de eerste vrouwelijke Gimv-voorzitter worden.

De Vlaamse regering moest op zoek naar een vervanger voor Vandeurzen. Volgens minister Muyters wilde men voorkomen dat er een 'vacuüm' zou ontstaan. Daarom is snel werk gemaakt van de opvolging van Vandeurzen. De keuze is gevallen op advocate Hilde Laga, gespecialiseerd in vennootschapsrecht en corporate governance. De naam van Laga circuleerde al even, maar nu is ze door de raad van bestuur van VPM aangeduid als nieuwe voorzitter.

Ze zal meteen ook namens VPM worden voorgedragen als nieuwe voorzitter van de investeringsmaatschappij GIMV.

VPM is verantwoordelijk voor het beheer van de overheidsparticipatie in de Gimv. De statuten van de Gimv bepalen dat de voorzitter van de raad van bestuur van de Gimv gekozen wordt uit de bestuurders die door de Vlaamse overheid zijn voorgedragen. (Belga/BO)

Advocate Hilde Laga is de nieuwe voorzitter van de Vlaams Participatiemaatschappij (VPM). Zij zal ook voorgedragen worden als nieuwe voorzitter bij de investeringsmaatschappij Gimv, in opvolging van Urbain Vandeurzen die onlangs aankondigde een stap opzij te zetten. Dat heeft het kabinet van Vlaams minister van Economie Philippe Muyters (N-VA) woensdag bekendgemaakt. Laga zou daarmee de eerste vrouwelijke Gimv-voorzitter worden. De Vlaamse regering moest op zoek naar een vervanger voor Vandeurzen. Volgens minister Muyters wilde men voorkomen dat er een 'vacuüm' zou ontstaan. Daarom is snel werk gemaakt van de opvolging van Vandeurzen. De keuze is gevallen op advocate Hilde Laga, gespecialiseerd in vennootschapsrecht en corporate governance. De naam van Laga circuleerde al even, maar nu is ze door de raad van bestuur van VPM aangeduid als nieuwe voorzitter. Ze zal meteen ook namens VPM worden voorgedragen als nieuwe voorzitter van de investeringsmaatschappij GIMV. VPM is verantwoordelijk voor het beheer van de overheidsparticipatie in de Gimv. De statuten van de Gimv bepalen dat de voorzitter van de raad van bestuur van de Gimv gekozen wordt uit de bestuurders die door de Vlaamse overheid zijn voorgedragen. (Belga/BO)