'Slechts' 38 procent van de Belgische werknemers zegt voldoende te hebben aan één baan.

De belangrijkste drijfveer om een tweede job te zoeken is volgens managing director Michel Tubbax van Stepstone uiteraard financiële noodzaak: heel wat mensen zeggen een tweede job nodig te hebben om de rekeningen te kunnen blijven betalen. Maar er zijn er ook die ervaring in een andere sector willen opdoen of van hun hobby hun beroep willen maken.

Nederland voorop

België scoort hoger dan het Europese gemiddelde, waar 54 procent van de ondervraagden een tweede job heeft of nastreeft. Nederland heeft met 36 procent het grootst aantal werknemers met twee banen, gevolgd door Frankrijk (21 procent) en Zweden (20 procent). De Denen en de Duitsers zijn het minst geïnteresseerd in een tweede job.

Het onderzoek werd uitgevoerd in België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Nederland en Zweden. In totaal namen meer dan 10.000 bezoekers van de StepStonesites deel. (KVDA)

'Slechts' 38 procent van de Belgische werknemers zegt voldoende te hebben aan één baan. De belangrijkste drijfveer om een tweede job te zoeken is volgens managing director Michel Tubbax van Stepstone uiteraard financiële noodzaak: heel wat mensen zeggen een tweede job nodig te hebben om de rekeningen te kunnen blijven betalen. Maar er zijn er ook die ervaring in een andere sector willen opdoen of van hun hobby hun beroep willen maken. Nederland voorop België scoort hoger dan het Europese gemiddelde, waar 54 procent van de ondervraagden een tweede job heeft of nastreeft. Nederland heeft met 36 procent het grootst aantal werknemers met twee banen, gevolgd door Frankrijk (21 procent) en Zweden (20 procent). De Denen en de Duitsers zijn het minst geïnteresseerd in een tweede job. Het onderzoek werd uitgevoerd in België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Nederland en Zweden. In totaal namen meer dan 10.000 bezoekers van de StepStonesites deel. (KVDA)