Op 10 februari kwam de raad van bestuur van Assuralia voor het laatst bijeen onder het voorzitterschap van Bart De Smet, CEO van Ageas. Op 26 februari duidt de algemene vergadering van de beroepsvereniging zijn opvolger aan. Verschillende bronnen bevestigen aan Trends dat Hans Verstraete de enige kandidaat is. De kans is dus heel groot dat Verstraete de nieuwe voorzitter van Assuralia wordt.

Verstraete (56) verliet in mei 2012 Ethias, waar hij vice-CEO was, om de verzekeringstak van KBC te leiden. Hij werd tevens lid van het managementcomité van KBC België. Met zijn aanwerving wilde KBC het bank-verzekeringsmodel versterken.

Hans Verstraete begon zijn loopbaan in 1982 bij de Antwerpse verzekeraar Nateus, waar hij in 1995 voorzitter van het directiecomité werd. In 2002 kwam Nateus in handen van Ethias.

Toen Ethias in 2008 door de financiële crisis en de val van Dexia in zware problemen kwam, maakte Verstraete zijn intrede in het directiecomité van Ethias. In 2009 werd hij benoemd tot vice-CEO en fungeerde hij als Nederlandstalige rechterhand van de Franstalige CEO Bernard Thiry.

Bij Ethias verwierf Verstraete veel krediet voor het herstructureringsplan dat hij mee uitwerkte om de verzekeraar terug op het goede spoor te krijgen. Onder zijn impuls slankte Ethias zijn activiteiten af en werd o.a. Nateus verkocht aan Baloise.
Als Verstraete benoemd wordt tot voorzitter van Assuralia, wordt de tandem met Bernard Thiry hersteld. Thiry is momenteel immers ondervoorzitter van Assuralia. De vereniging verdedigt de beroepsbelangen van zijn leden, dit zijn nagenoeg alle Belgische en buitenlandse verzekeringsmaatschappijen die op de Belgische markt actief zijn.

Op 10 februari kwam de raad van bestuur van Assuralia voor het laatst bijeen onder het voorzitterschap van Bart De Smet, CEO van Ageas. Op 26 februari duidt de algemene vergadering van de beroepsvereniging zijn opvolger aan. Verschillende bronnen bevestigen aan Trends dat Hans Verstraete de enige kandidaat is. De kans is dus heel groot dat Verstraete de nieuwe voorzitter van Assuralia wordt. Verstraete (56) verliet in mei 2012 Ethias, waar hij vice-CEO was, om de verzekeringstak van KBC te leiden. Hij werd tevens lid van het managementcomité van KBC België. Met zijn aanwerving wilde KBC het bank-verzekeringsmodel versterken. Hans Verstraete begon zijn loopbaan in 1982 bij de Antwerpse verzekeraar Nateus, waar hij in 1995 voorzitter van het directiecomité werd. In 2002 kwam Nateus in handen van Ethias.Toen Ethias in 2008 door de financiële crisis en de val van Dexia in zware problemen kwam, maakte Verstraete zijn intrede in het directiecomité van Ethias. In 2009 werd hij benoemd tot vice-CEO en fungeerde hij als Nederlandstalige rechterhand van de Franstalige CEO Bernard Thiry. Bij Ethias verwierf Verstraete veel krediet voor het herstructureringsplan dat hij mee uitwerkte om de verzekeraar terug op het goede spoor te krijgen. Onder zijn impuls slankte Ethias zijn activiteiten af en werd o.a. Nateus verkocht aan Baloise. Als Verstraete benoemd wordt tot voorzitter van Assuralia, wordt de tandem met Bernard Thiry hersteld. Thiry is momenteel immers ondervoorzitter van Assuralia. De vereniging verdedigt de beroepsbelangen van zijn leden, dit zijn nagenoeg alle Belgische en buitenlandse verzekeringsmaatschappijen die op de Belgische markt actief zijn.