Voka wil vanaf 1 september een nieuwe structuur in de markt zetten die de organisatie nog slagkrachtiger moet maken. Jo Libeer was 32 jaar actief bij achtereenvolgens de Kamer van Koophandel van Kortrijk, de eengemaakte Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen en Voka - VEV. De voorbije zes jaar leidde hij Voka - VEV en bouwde hij Voka mee uit tot het referentienetwerk voor de Vlaamse ondernemingen. Voka is ondertussen een heel sterk en bekend merk in het Vlaams ondernemerslandschap.

Jo Libeer vindt dit het juiste moment om de fakkel door te geven. Dit jaar nog wordt hij zestig en het is bekend dat hij het veldwerk, het directe contact met de bedrijven, miste. Hij wil zich graag toeleggen op projecten die een brug slaan tussen economie en cultuur. Het is naar zijn zeggen een oude droom die realiteit wordt. Voorzitter Michel Delbaere dankt Jo Libeer voor zijn jarenlange inzet en gedrevenheid voor de ondernemers. "Jo Libeer is een boegbeeld, een man die uitdrukkelijk zijn stempel gedrukt heeft op de economische ontwikkeling in West-Vlaanderen en Vlaanderen. Hij heeft de ondernemingen mee sterker gemaakt", aldus Delbaere.

Hans Maertens is 52 en licentiaat in de rechten en de communicatiewetenschappen. Hij heeft een lange carrière achter de rug in de media als journalist, hoofdredacteur en CEO van De Tijd en later als directeur magazines bij Roularta Media Group. In 2010 stapte hij over naar Voka West-Vlaanderen.

Bij Voka West-Vlaanderen wordt nu een opvolger gezocht.

Voka wil vanaf 1 september een nieuwe structuur in de markt zetten die de organisatie nog slagkrachtiger moet maken. Jo Libeer was 32 jaar actief bij achtereenvolgens de Kamer van Koophandel van Kortrijk, de eengemaakte Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen en Voka - VEV. De voorbije zes jaar leidde hij Voka - VEV en bouwde hij Voka mee uit tot het referentienetwerk voor de Vlaamse ondernemingen. Voka is ondertussen een heel sterk en bekend merk in het Vlaams ondernemerslandschap.Jo Libeer vindt dit het juiste moment om de fakkel door te geven. Dit jaar nog wordt hij zestig en het is bekend dat hij het veldwerk, het directe contact met de bedrijven, miste. Hij wil zich graag toeleggen op projecten die een brug slaan tussen economie en cultuur. Het is naar zijn zeggen een oude droom die realiteit wordt. Voorzitter Michel Delbaere dankt Jo Libeer voor zijn jarenlange inzet en gedrevenheid voor de ondernemers. "Jo Libeer is een boegbeeld, een man die uitdrukkelijk zijn stempel gedrukt heeft op de economische ontwikkeling in West-Vlaanderen en Vlaanderen. Hij heeft de ondernemingen mee sterker gemaakt", aldus Delbaere. Hans Maertens is 52 en licentiaat in de rechten en de communicatiewetenschappen. Hij heeft een lange carrière achter de rug in de media als journalist, hoofdredacteur en CEO van De Tijd en later als directeur magazines bij Roularta Media Group. In 2010 stapte hij over naar Voka West-Vlaanderen. Bij Voka West-Vlaanderen wordt nu een opvolger gezocht.