De werkloosheidsgraad in Griekenland is in januari naar een recordniveau van 21,8 procent gestegen. Dat is dubbel zo hoog als het gemiddelde in de eurozone.

De Griekse arbeidsmarkt blijft de gevolgen voelen van de schuldencrisis, zo meldt de Griekse dienst voor de statistiek Elstat.

De werkloosheidsgraad in het financieel noodlijdende Zuid-Europese land is zowat verdubbeld sinds 2010. In januari van dit jaar waren 1,085 miljoen Grieken werkloos, een stijging met maar liefst 47 procent in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar.

Het zijn de jongeren (15 tot 24 jaar) die het zwaarst getroffen worden. De helft (50,8 procent) van hen heeft geen werk. Dat zijn er twee keer zoveel dan drie jaar eerder. (Belga/KVDA)

De werkloosheidsgraad in Griekenland is in januari naar een recordniveau van 21,8 procent gestegen. Dat is dubbel zo hoog als het gemiddelde in de eurozone. De Griekse arbeidsmarkt blijft de gevolgen voelen van de schuldencrisis, zo meldt de Griekse dienst voor de statistiek Elstat. De werkloosheidsgraad in het financieel noodlijdende Zuid-Europese land is zowat verdubbeld sinds 2010. In januari van dit jaar waren 1,085 miljoen Grieken werkloos, een stijging met maar liefst 47 procent in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Het zijn de jongeren (15 tot 24 jaar) die het zwaarst getroffen worden. De helft (50,8 procent) van hen heeft geen werk. Dat zijn er twee keer zoveel dan drie jaar eerder. (Belga/KVDA)