Uit gegevens die het Griekse instituut voor statistiek donderdag heeft bekendgemaakt, blijkt dat in mei 1.147.372 Grieken zonder baan zaten. Dat is 23,1 procent van de actieve bevolking, tegenover 22,6 procent in april. Ter vergelijking: eind juni bedroeg de werkloosheidsgraad in de buik van dat andere Europese zorgenkind Spanje 24,6 procent.

Net als in Spanje zijn het vooral de Griekse jongeren - tussen de 15 en 24 jaar - die het gelag betalen. Die groep telt maar liefst 54,9 procent werklozen. Dat is zelfs meer dan de 53,3 procent in Spanje.

Sinds 2010 is de werkloosheid in Griekenland verdubbeld. Het land worstelt al vijf jaar met een recessie, terwijl de economische groei belemmerd wordt door zware bezuinigingsmaatregelen die het land opgelegd krijgt in ruil voor Europese noodhulp. (BO)

Uit gegevens die het Griekse instituut voor statistiek donderdag heeft bekendgemaakt, blijkt dat in mei 1.147.372 Grieken zonder baan zaten. Dat is 23,1 procent van de actieve bevolking, tegenover 22,6 procent in april. Ter vergelijking: eind juni bedroeg de werkloosheidsgraad in de buik van dat andere Europese zorgenkind Spanje 24,6 procent.Net als in Spanje zijn het vooral de Griekse jongeren - tussen de 15 en 24 jaar - die het gelag betalen. Die groep telt maar liefst 54,9 procent werklozen. Dat is zelfs meer dan de 53,3 procent in Spanje.Sinds 2010 is de werkloosheid in Griekenland verdubbeld. Het land worstelt al vijf jaar met een recessie, terwijl de economische groei belemmerd wordt door zware bezuinigingsmaatregelen die het land opgelegd krijgt in ruil voor Europese noodhulp. (BO)