"Na de succesvolle realisatie in de voorbije vijf jaar van een nieuwe investeringsstrategie kondigt voorzitter Gimv zijn afscheid aan bij komende jaarvergadering", luidt het in een persbericht.

"Ik ben zeer tevreden over het uitstekende werk dat de voorbije jaren bij Gimv gepresteerd is in nauwe samenwerking tussen management en raad van bestuur", zegt Vandeurzen. "Op de ingeslagen weg kan Gimv verder doorgroeien tot een toonaangevende, Europese investeringsmaatschappij."

Opvolging Vandeurzen

Gimv verwacht samen met de aankondiging van haar jaarresultaten, op 19 mei 2016, meer informatie te kunnen geven over de opvolging van Dr. ir. Urbain Vandeurzen als voorzitter van de raad van bestuur.

De Vlaamse regering aanvaardt het ontslag van Urbain Vandeurzen en wil hem uitdrukkelijk bedanken voor zijn inzet voor de Vlaamse economie in de afgelopen jaren. "Zijn terugtreden als voorzitter en bestuurder is de enige logische optie, in het geval de Vlaamse overheid zou willen overgaan tot een verkoop van haar participatie in de GIMV", aldus een persbericht zondagavond van Vlaams minister-president Geert Bourgeois en Vlaams minister van Economie Philippe Muyters.

De Vlaamse regering herhaalt dat ze op vandaag geen enkele intentie heeft om over te gaan tot een vermindering van haar participatie in GIMV. De regering benadrukt verder dat het terugtreden van Urbain Vandeurzen geen invloed heeft op de strategie of de dagelijkse activiteiten van GIMV. De regering start nu de zoektocht naar een nieuwe voorzitter en zal daar ten gepaste tijde in alle openheid over communiceren. (Belga/NS)

"Na de succesvolle realisatie in de voorbije vijf jaar van een nieuwe investeringsstrategie kondigt voorzitter Gimv zijn afscheid aan bij komende jaarvergadering", luidt het in een persbericht. "Ik ben zeer tevreden over het uitstekende werk dat de voorbije jaren bij Gimv gepresteerd is in nauwe samenwerking tussen management en raad van bestuur", zegt Vandeurzen. "Op de ingeslagen weg kan Gimv verder doorgroeien tot een toonaangevende, Europese investeringsmaatschappij." Gimv verwacht samen met de aankondiging van haar jaarresultaten, op 19 mei 2016, meer informatie te kunnen geven over de opvolging van Dr. ir. Urbain Vandeurzen als voorzitter van de raad van bestuur. De Vlaamse regering aanvaardt het ontslag van Urbain Vandeurzen en wil hem uitdrukkelijk bedanken voor zijn inzet voor de Vlaamse economie in de afgelopen jaren. "Zijn terugtreden als voorzitter en bestuurder is de enige logische optie, in het geval de Vlaamse overheid zou willen overgaan tot een verkoop van haar participatie in de GIMV", aldus een persbericht zondagavond van Vlaams minister-president Geert Bourgeois en Vlaams minister van Economie Philippe Muyters. De Vlaamse regering herhaalt dat ze op vandaag geen enkele intentie heeft om over te gaan tot een vermindering van haar participatie in GIMV. De regering benadrukt verder dat het terugtreden van Urbain Vandeurzen geen invloed heeft op de strategie of de dagelijkse activiteiten van GIMV. De regering start nu de zoektocht naar een nieuwe voorzitter en zal daar ten gepaste tijde in alle openheid over communiceren. (Belga/NS)