Voordien had hij al naam en faam vergaard als leidinggevend manager bij het Deense multinationale schoonmaakbedrijf ISS, waar hij doorgroeide tot COO en lid van de raad van bestuur. Van 2005 tot 2009 was hij CEO en voorzitter van Aviapartner, dat de vrachtafhandeling verzorgde op de luchthaven van Zaventem. Later dook hij nog op als CEO en voorzitter van consultancybedrijf Arcadis en als bestuurder bij Eurostar.

In oktober 2004 werd Theo Dilissen benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van Belgacom. Hij verving Jan Coene wiens positie onhoudbaar was geworden nadat hij in opspraak kwam door het gebrek aan transparantie over zijn buitensporige beloning bij de weefgetouwenfabrikant Picanol. Dilissen werd volgens toenmalig minister Johan Vande Lanotte aangetrokken omwille van zijn integriteit en zijn verdiensten bij Real Software en ISS. Dilissen maakte bij Belgacom werk van vier prioriteiten en slaagde daar vrij goed in. In september 2013 werd hij opgevolgd door Stefaan De Clerck.

De goedlachse Dilissen maakte niet alleen carrière als manager en bestuurder. In 2003 publiceerde hij het boek Kennis maken. Daarin hield hij onder meer een pleidooi voor een Vlaamse staatssecretaris voor de kenniseconomie. "Gebeurt dat niet, dan dreigt Vlaanderen uit de boot te vallen, en dat zou bijzonder jammer zijn omdat onze regio over uitzonderlijke troeven beschikt", stelde hij. Dilissen, socioloog van opleiding en MBA-gediplomeerd, was ook een topsporter in de jaren zestig en zeventig, toen hij basket speelde bij het grote Racing Mechelen. Hij werd ook 35 maal geselecteerd voor de nationale ploeg.

Theo Dilissen laat een vrouw (Lieve Verplancke) en vier kinderen na.

Voordien had hij al naam en faam vergaard als leidinggevend manager bij het Deense multinationale schoonmaakbedrijf ISS, waar hij doorgroeide tot COO en lid van de raad van bestuur. Van 2005 tot 2009 was hij CEO en voorzitter van Aviapartner, dat de vrachtafhandeling verzorgde op de luchthaven van Zaventem. Later dook hij nog op als CEO en voorzitter van consultancybedrijf Arcadis en als bestuurder bij Eurostar.In oktober 2004 werd Theo Dilissen benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van Belgacom. Hij verving Jan Coene wiens positie onhoudbaar was geworden nadat hij in opspraak kwam door het gebrek aan transparantie over zijn buitensporige beloning bij de weefgetouwenfabrikant Picanol. Dilissen werd volgens toenmalig minister Johan Vande Lanotte aangetrokken omwille van zijn integriteit en zijn verdiensten bij Real Software en ISS. Dilissen maakte bij Belgacom werk van vier prioriteiten en slaagde daar vrij goed in. In september 2013 werd hij opgevolgd door Stefaan De Clerck. De goedlachse Dilissen maakte niet alleen carrière als manager en bestuurder. In 2003 publiceerde hij het boek Kennis maken. Daarin hield hij onder meer een pleidooi voor een Vlaamse staatssecretaris voor de kenniseconomie. "Gebeurt dat niet, dan dreigt Vlaanderen uit de boot te vallen, en dat zou bijzonder jammer zijn omdat onze regio over uitzonderlijke troeven beschikt", stelde hij. Dilissen, socioloog van opleiding en MBA-gediplomeerd, was ook een topsporter in de jaren zestig en zeventig, toen hij basket speelde bij het grote Racing Mechelen. Hij werd ook 35 maal geselecteerd voor de nationale ploeg. Theo Dilissen laat een vrouw (Lieve Verplancke) en vier kinderen na.