De 52-jarige Sperling volgt Lawrence Summers op, die in de zomer van 2010 aangekondigd had dat hij terug naar de universiteit wilde.

Sperling moet als adviseur van president Obama onder meer helpen de begroting bij te sturen. De Democratische partij van de president kreeg in november namelijk een zware klap te verwerken door de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden te verliezen. Het gebrek aan vertrouwen in de regering om de VS-economie op de rails te krijgen, moet worden hersteld.

Sperling, die voorzitter wordt van de National Economic Council (NEC), stond eerder al aan het hoofd van de economische adviesraad tijdens de tweede ambtstermijn van Bill Clinton.

De huidige president benoemde ook nog William Daley tot kabinetschef. Daley, die deel uitmaakt van de raad van bestuur van JPMorgan en Boeing, volgt Pete Rouse op.

De 52-jarige Sperling volgt Lawrence Summers op, die in de zomer van 2010 aangekondigd had dat hij terug naar de universiteit wilde. Sperling moet als adviseur van president Obama onder meer helpen de begroting bij te sturen. De Democratische partij van de president kreeg in november namelijk een zware klap te verwerken door de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden te verliezen. Het gebrek aan vertrouwen in de regering om de VS-economie op de rails te krijgen, moet worden hersteld.Sperling, die voorzitter wordt van de National Economic Council (NEC), stond eerder al aan het hoofd van de economische adviesraad tijdens de tweede ambtstermijn van Bill Clinton.De huidige president benoemde ook nog William Daley tot kabinetschef. Daley, die deel uitmaakt van de raad van bestuur van JPMorgan en Boeing, volgt Pete Rouse op.