De HSBC-lijst is in handen van de Franse autoriteiten en bevat duizenden namen van mensen die de Fransen verdenken van fiscale fraude.

De redactie van Trends-Tendances signaleerde eind juli 2010 al dat de Franse en Belgische fiscus van plan waren informatie uit te wisselen, zonder evenwel te preciseren over hoeveel Belgische belastingbetalers het ging.

Intussen zou door de FOD Financiën aan de redactie bevestigd zijn dat er "verscheidene honderden Belgen zijn betrokken". De uitwisseling van informatie gebeurde in juli, meldt Francis Adyns, woordvoerder van de FOD Financiën, aan Trends-Tendances. De fiscale administratie heeft de inforrmatie volgens Adyns op een volkomen legale manier verkregen. Het onderzoek zou al zijn opgestart.

De HSBC-lijst is in handen van de Franse autoriteiten en bevat duizenden namen van mensen die de Fransen verdenken van fiscale fraude. De redactie van Trends-Tendances signaleerde eind juli 2010 al dat de Franse en Belgische fiscus van plan waren informatie uit te wisselen, zonder evenwel te preciseren over hoeveel Belgische belastingbetalers het ging. Intussen zou door de FOD Financiën aan de redactie bevestigd zijn dat er "verscheidene honderden Belgen zijn betrokken". De uitwisseling van informatie gebeurde in juli, meldt Francis Adyns, woordvoerder van de FOD Financiën, aan Trends-Tendances. De fiscale administratie heeft de inforrmatie volgens Adyns op een volkomen legale manier verkregen. Het onderzoek zou al zijn opgestart.