Het volledige bedrag omvat niet uitsluitend het jaarloon. Het jaarloon bedroeg 5,56 miljoen euro, inclusief bonus.

Dat de topman van Shell een dergelijk hoog bedrag toebedeeld kreeg, heeft te maken met een pensioenbijdrage die het olieconcern in rekening heeft gebracht.

De pensioenbijdrage stemt overeen met 10,7 miljoen euro, aangevuld met een belastingvergoeding van 7,9 miljoen euro.

Volgens een woordvoerder van Shell gaat het om een 'eenmalige kwestie' die verband houdt met de promotie van Van Beurden.

Van Beurden werd op 1 januari 2014 benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van Shell, als opvolger van de Zwitser Peter Voser.

'De heer Van Beurden heeft het geld ook niet vorig jaar uitgekeerd gekregen, de 7,9 miljoen is naar de Britse belastingdienst gegaan, de rest ontvangt hij pas in de toekomst,' aldus de woordvoerder in een reactie aan de Nederlandse krant De Volkskrant. (BO)

Het volledige bedrag omvat niet uitsluitend het jaarloon. Het jaarloon bedroeg 5,56 miljoen euro, inclusief bonus.Dat de topman van Shell een dergelijk hoog bedrag toebedeeld kreeg, heeft te maken met een pensioenbijdrage die het olieconcern in rekening heeft gebracht.De pensioenbijdrage stemt overeen met 10,7 miljoen euro, aangevuld met een belastingvergoeding van 7,9 miljoen euro. Volgens een woordvoerder van Shell gaat het om een 'eenmalige kwestie' die verband houdt met de promotie van Van Beurden.Van Beurden werd op 1 januari 2014 benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van Shell, als opvolger van de Zwitser Peter Voser.'De heer Van Beurden heeft het geld ook niet vorig jaar uitgekeerd gekregen, de 7,9 miljoen is naar de Britse belastingdienst gegaan, de rest ontvangt hij pas in de toekomst,' aldus de woordvoerder in een reactie aan de Nederlandse krant De Volkskrant. (BO)