De Gentse BBI-directeur Karel Anthonissen heeft via Twitter laten weten dat de FOD Financiën van plan is hem te schorsen.

Anthonissen post een fragment van een brief waaruit dat 'voornemen' blijkt, vanwege de uitlatingen die hij, ook al via Twitter, deed over oud-minister van Financiën Koen Geens en Hans D'Hondt, de topman van de FOD Financiën. "Moet deze schorsing doorgaan? ", voegt Anthonissen er als commentaar aan toe.

Bij die overheidsdienst willen ze geen commentaar geven op de tweet van Anthonissen. "Het gaat om een persoonlijke zaak van een medewerker van Financiën", aldus woordvoerder Francis Adyns.

Begin maart had Anthonissen Geens en D'Hondt ervan beschuldigd van fraude geen prioriteit te maken. Daarop diende D'Hondt in persoonlijke naam een strafklacht in tegen Anthonissen wegens laster.

Ook huidig minister van Financiën Johan Van Overtveldt en BBI-topman Frank Philipsen werden op de hoogte gebracht van die klacht. Die laatste heeft ook de bevoegdheid om een tuchtprocedure op te starten. Anthonissen heeft tien dagen de tijd om zijn "standpunt omtrent dit voornemen (...) uiteen te zetten". In het fragment dat Anthonissen gepost heeft, klinkt het dat hij, door het "publiekelijk (onderlijnd, red.) bekritiseren" van D'Hondt "en het in vraag stellen van de in het verleden getroffen maatregelen van het Departement ter bestrijding en voorkoming van de belastingontduiking (...) de goede faam en het imago van de fiscale administraties bij de belastingplichtigen ernstige schade toegebracht (heeft)".(Belga/BO)

De Gentse BBI-directeur Karel Anthonissen heeft via Twitter laten weten dat de FOD Financiën van plan is hem te schorsen. Anthonissen post een fragment van een brief waaruit dat 'voornemen' blijkt, vanwege de uitlatingen die hij, ook al via Twitter, deed over oud-minister van Financiën Koen Geens en Hans D'Hondt, de topman van de FOD Financiën. "Moet deze schorsing doorgaan? ", voegt Anthonissen er als commentaar aan toe. Bij die overheidsdienst willen ze geen commentaar geven op de tweet van Anthonissen. "Het gaat om een persoonlijke zaak van een medewerker van Financiën", aldus woordvoerder Francis Adyns. Begin maart had Anthonissen Geens en D'Hondt ervan beschuldigd van fraude geen prioriteit te maken. Daarop diende D'Hondt in persoonlijke naam een strafklacht in tegen Anthonissen wegens laster. Ook huidig minister van Financiën Johan Van Overtveldt en BBI-topman Frank Philipsen werden op de hoogte gebracht van die klacht. Die laatste heeft ook de bevoegdheid om een tuchtprocedure op te starten. Anthonissen heeft tien dagen de tijd om zijn "standpunt omtrent dit voornemen (...) uiteen te zetten". In het fragment dat Anthonissen gepost heeft, klinkt het dat hij, door het "publiekelijk (onderlijnd, red.) bekritiseren" van D'Hondt "en het in vraag stellen van de in het verleden getroffen maatregelen van het Departement ter bestrijding en voorkoming van de belastingontduiking (...) de goede faam en het imago van de fiscale administraties bij de belastingplichtigen ernstige schade toegebracht (heeft)".(Belga/BO)