Dat schrijft De Tijd.

De BBI voerde al langer een onderzoek naar Piqueurs privévermogen en eist 1,5 miljoen euro van hem. Het gaat om 1 miljoen euro belasting en een boete van 50 procent. Maar na de val van Optima Bank schakelde de BBI een versnelling hoger en trachtte de hele inboedel van Piqueur te laten verkopen. Op 10 augustus zou de deurwaarder langskomen om alles op te laden. Twee dagen later zou de verkoop plaatsvinden. Dat zou een recordtempo zijn geweest, dat de andere schuldeisers het nakijken gaf.

Maar dat was buiten Piqueurs advocaten gerekend. Die konden op 9 augustus een uitspraak van de beslagrechter bekomen. Die schorste het uitvoerend beslag van de BBI, dat nu is omgevormd in een "bewarend beslag", waartegen Piqueur zich nog kan verdedigen.

(Belga/RR)

Dat schrijft De Tijd.De BBI voerde al langer een onderzoek naar Piqueurs privévermogen en eist 1,5 miljoen euro van hem. Het gaat om 1 miljoen euro belasting en een boete van 50 procent. Maar na de val van Optima Bank schakelde de BBI een versnelling hoger en trachtte de hele inboedel van Piqueur te laten verkopen. Op 10 augustus zou de deurwaarder langskomen om alles op te laden. Twee dagen later zou de verkoop plaatsvinden. Dat zou een recordtempo zijn geweest, dat de andere schuldeisers het nakijken gaf. Maar dat was buiten Piqueurs advocaten gerekend. Die konden op 9 augustus een uitspraak van de beslagrechter bekomen. Die schorste het uitvoerend beslag van de BBI, dat nu is omgevormd in een "bewarend beslag", waartegen Piqueur zich nog kan verdedigen.(Belga/RR)