De raad van bestuur van busbouwer Van Hool heeft Filip Van Hool (48) benoemd tot CEO van het bedrijf.

De functie van CEO bestond merkwaardig genoeg nog niet en wordt dus nu voor het eerst in het leven geroepen. Filip Van Hool is al ruim een decennium de nummer één van de divisie 'productie bus & car', en zetelt sinds 2007 ook al in de raad van bestuur. De facto was hij al de sterke man, onder meer als bestuurder bij het Amerikaanse ABC Companies, de exclusieve verdeler van Van Hool in de VS.

Van Filip Van Hool wordt verwacht dat hij de verdere professionalisering van het bedrijf voortzet, zonder de familiale waarden te verloochenen. In de praktijk betekent dat vooral dat hij naar synergie moet zoeken tussen de twee divisies (bus & car enerzijds en industriële voertuigen anderzijds). Rekening houdend met zijn ervaring, zijn parcours en zijn competentie wordt hij beschouwd als de geschikte man voor de job van CEO.

Filip Van Hool is de kleinzoon van stichter Bernard Van Hool. De firma Van Hool zag het levenslicht in 1947 en telt vandaag zowat 4.000 medewerkers. De nieuwe CEO is sinds 1989 operationeel binnen het bedrijf. (KC)

De raad van bestuur van busbouwer Van Hool heeft Filip Van Hool (48) benoemd tot CEO van het bedrijf.De functie van CEO bestond merkwaardig genoeg nog niet en wordt dus nu voor het eerst in het leven geroepen. Filip Van Hool is al ruim een decennium de nummer één van de divisie 'productie bus & car', en zetelt sinds 2007 ook al in de raad van bestuur. De facto was hij al de sterke man, onder meer als bestuurder bij het Amerikaanse ABC Companies, de exclusieve verdeler van Van Hool in de VS. Van Filip Van Hool wordt verwacht dat hij de verdere professionalisering van het bedrijf voortzet, zonder de familiale waarden te verloochenen. In de praktijk betekent dat vooral dat hij naar synergie moet zoeken tussen de twee divisies (bus & car enerzijds en industriële voertuigen anderzijds). Rekening houdend met zijn ervaring, zijn parcours en zijn competentie wordt hij beschouwd als de geschikte man voor de job van CEO. Filip Van Hool is de kleinzoon van stichter Bernard Van Hool. De firma Van Hool zag het levenslicht in 1947 en telt vandaag zowat 4.000 medewerkers. De nieuwe CEO is sinds 1989 operationeel binnen het bedrijf. (KC)