De voorbije weken kreeg de tentoonstelling 'New Flemish Masters, that's life' al circa 15.000 bezoekers over de vloer. De tentoonstelling kreeg steun van het Flanders House in New York, waar eind deze week het slotgala plaats vindt.

Filiep Libeert is de gewezen CEO van de textielbedrijven Domo en Libeltex, en gewezen bestuurder bij Picanol. Hij participeert sinds kort in het telecombedrijf Atttractel.

Libeert, die al ruim dertig jaar moderne Vlaamse kunst verzamelt, werd door de Andrea Rosen Gallery zelf gevraagd om zijn hedendaagse werken naar de Big Apple te brengen. Het is de eerste maal dat Libeert zich aan zo'n onderneming waagt, en hij heeft het over een "succes, voor herhaling vatbaar". Het staat al vast dat er in 2012 ook een tweede editie komt van 'New Flemish Masters'.

In New York is werk te zien van onder meer Wim Delvoye, Gentenaar Mathieu Ronsse, Kris Martin, Berlinde De Bruyckere, Thierry de Cordier, Peter Buggenhout, Jan Vanoost en David Claerbout. Volgend jaar wil Libeert uitpakken met werk van onder meer Luc Tuymans, Francis Alys, Ann Veronica Janssens, Koenraad Dedobbeleer, Jan de Cock, Joelle Tuerlinckx, Michel François en Jan Vercruysse.

KC

De voorbije weken kreeg de tentoonstelling 'New Flemish Masters, that's life' al circa 15.000 bezoekers over de vloer. De tentoonstelling kreeg steun van het Flanders House in New York, waar eind deze week het slotgala plaats vindt. Filiep Libeert is de gewezen CEO van de textielbedrijven Domo en Libeltex, en gewezen bestuurder bij Picanol. Hij participeert sinds kort in het telecombedrijf Atttractel. Libeert, die al ruim dertig jaar moderne Vlaamse kunst verzamelt, werd door de Andrea Rosen Gallery zelf gevraagd om zijn hedendaagse werken naar de Big Apple te brengen. Het is de eerste maal dat Libeert zich aan zo'n onderneming waagt, en hij heeft het over een "succes, voor herhaling vatbaar". Het staat al vast dat er in 2012 ook een tweede editie komt van 'New Flemish Masters'. In New York is werk te zien van onder meer Wim Delvoye, Gentenaar Mathieu Ronsse, Kris Martin, Berlinde De Bruyckere, Thierry de Cordier, Peter Buggenhout, Jan Vanoost en David Claerbout. Volgend jaar wil Libeert uitpakken met werk van onder meer Luc Tuymans, Francis Alys, Ann Veronica Janssens, Koenraad Dedobbeleer, Jan de Cock, Joelle Tuerlinckx, Michel François en Jan Vercruysse. KC